ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕТрансформаторът на Volkswagen Фердинанд Пиех починаПреди два дни

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕТрансформаторът на Volkswagen Фердинанд Пиех починаПреди два дни
Коментари Харесай

4+1 | Човекът, трансформирал Volkswagen в глобална компания, как Итън създава модерния елит и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Трансформаторът на Volkswagen Фердинанд Пиех умря

Преди два дни на 82 години умря Фердинанд Пиех - авторитетният някогашен изпълнителен шеф и ръководител на Volkswagen, който трансформира немската компания от задлъжняла в международен колос. Докато я ръководи, Пиех прибавя и Porschе и други първокласни марки под шапката на Volkswagen. Това разрешава на компанията да си съперничи с до този миг доминантните в Европа от Toyota. Прочетете повече за живота на Пиех тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Създаването на модерния хайлайф
Итън е една от най-луксозните и елитни просветителни институции в света. Двадесет английски министър председатели, в това число и Борис Джонсън, са приключили Итън, както и огромна част от най-успешните английски предприемачи и даже артисти. Итън е знак на безспорната привилегия. Въпреки това в последно време учебното заведение се пробва да се трансформира в център за обществена смяна и да създава възпитаници, подготвени да трансформират света посредством активизъм и взаимност. Така Итън се трансформира в странна комбинация от връзкарство, традиция и хайлайф, които популяризират хрумвания за обществен прогресивизъм. Прочетете повече тук.

Между толерантността и асимилацията
Не всяка страна има обществени церемонии по натурализация - в действителност в повечетo страни претендентите в даден миг просто си взимат документите. В Канада обаче се вършат големи и от време на време много нелепи събития, постоянно с аудитория, с цел да се празнува новата " канадска еднаквост " на имигрантите. Понякога церемониите се организират преди хокейни мачове пред цялата аудитория, от време на време включват скачане с бънджи от небостъргач, само че всякога задачата им е да покаже на новите канадци, че са добре пристигнали и желани в страната. Или най-малко това е известният разказ. Прочетете повече тук.

Ефектите от шерването на картинки
Смартфоните и лесните способи за шерване на информация с един клик са напълно нови - единствено на към десетилетие, а към този момент радикално са трансформирали метода, по който мислим за фотосите. Вече не вършим фотоси за дългогодишен сувенир, който да покажем по-късно на другари, а с убеждението дали това си коства да се показа. И към този момент не споделяме с един-двама другари, а с евентуално хиляди души. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Експериментът с близнаците

През декември 1988 година два чифта идентични близнаци в Богота стават опитни свинчета в опит без единодушието им. Той не може да се организира в лаборатория и до този миг в никакъв случай не е бил документиран. Психоложката Нанси Сегал споделя историята на близнаците от Богота, която с времето се трансформира в равни елементи покруса, сапунена опера и теоретичен опит. Чуйте повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР