ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕРегулаторните проблеми на летящите такситаТехнологията зад летящите таксита

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕРегулаторните проблеми на летящите такситаТехнологията зад летящите таксита
Коментари Харесай

4+1 | Защо летящите таксита са едновременно близо и далеч, защо американските домове са толкова просторни и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Регулаторните проблеми на летящите таксита

Технологията зад летящите таксита от филмите за научна фантастика в действителност не e изключително надалеч. Според специалисти в областта на градската подвижност към този момент има над 200 прототипа на таксито на бъдещето в разнообразни стадии на разработка. Главният проблем обаче е регулаторен - кое държавно управление ще позволи на голям брой дребни самолети, някои от които ръководени от още неразвит AI, да се движат в градовете? Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Защо американските домове са толкоз просторни?
Домът на междинното американско двучленно семейство е огромен към 155 кв. метра. Това подрежда американските домове, дали ще са къщи или големи жилища, измежду най-големите в света. Някои хора считат, че аргументите за това са културни - поради цялостния обсег и грандомания в американското общество. Други настояват, че е поради голямото благосъстояние на Съединени американски щати и високото приблизително равнище на живот. Реално няма единствено един отговор, американците живеят в просторни домове и карат големи коли заради струпване на значими стопански, политически, културни и исторически фактори, за които можете да прочетете повече тук.

Англия става по-гостоприемна за задгранични студенти
Борис Джонсън даде обещание, че държавното управление ще анулира късия период от четири месеца за задгранични студенти, които желаят да останат във Англия и да си намерят работа. До 2012 година този период е дълъг цели две години, само че Тереза Мей, тогава вътрешен министър, го понижава фрапантно. Правилото към този момент не важи за студенти от Европейски Съюз, само че ще направи Англия още по-привлекателна просветителна дестинация за студенти от Индия и Китай. Прочетете повече тук.

Слънцето ще се трансформира в голям кристал след 10 милиарда години
Според нови изследвания звездите от клас бели джуджета изстиват и се трансформират в големи супертежки кристални кълба - това е най-вероятната орис на Слънцето ни след към 10 милиарда години. Това също значи, че милиарди бели джуджета в нашата вселена към този момент са се трансформирали в железни кристални сфери в небето. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Как се " популяризира " науката
През 1847 година австро-унгарският лекар Игнар Семелвайс предлага на сътрудниците си революционната концепция да си мият ръцете преди и след прегледа на всеки пациент. Идеята на Семелвайс не се приема добре в лекарските среди макар доказателствата, че в клиники, в които се е прилагала, смъртните случаи видимо понижават. Защо даже образовани и напредничави за времето си хора отхвърлят да одобряват нови хрумвания и доказателства, че до този миг са бъркали? Чуйте повече за психическите бариери пред нови познания тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР