] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕNASA охлади амбициите на Илън МъскОткакто беше

...
] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕNASA охлади амбициите на Илън МъскОткакто беше
Коментари Харесай

4+1 | Как NASA охлади амбициите на Мъск и SpaceX, колко струва да наемеш руски трол и още

]

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

NASA охлади упоритостите на Илън Мъск

Откакто беше затворена американската стратегия за совалки, на NASA се постанова да заплаща на Русия за места в ракетите й " Союз ", с цел да стига до интернационалната галактическа станция. На пръв взор тази обстановка щеше да завърши бързо, откакто полет с манекен на капсулата за екипаж на SpaceX стигна безпроблемно до интернационалната галактическа станция през март. За жал обаче една от капсулите на SpaceX експлодира при последвал тест на Земята, което наложи редизайн на капсулата. Сега се оказва, че компанията на Илън Мъск изостава със периодите и съгласно NASA е дала прекомерно смели обещания. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Да си наемеш съветски интернет трол
Много от тактиките на осведомителната война на Кремъл свободно се оферират от време на време единствено за няколко хиляди $ в съветски конгреси в мрежата. Работата на троловете се оказва извънредно професионална, като оферират съвещания с клиента и ясно извършват обещанията си, съвсем като всяка друга услуга. За да тестват обявите във форумите, публицисти основават подправена компания, една група тролове е наета да я разпространява, до момента в който друга - да я очерни. Прочетете повече тук.

Технологиите за диалог с кучета
Представете си, че се разхождате из парка и зад вас чуете глас: " Собственикът ми се нуждае от помощта ви. " Обръщате се, само че зад вас няма никой с изключение на един златен ретривър. Ретривърът обаче помръдва с глава и отново чувате същото известие. Това е единствено една от няколко действителни разработки, които няколко университета развиват, с цел да трансформират връзката ни с кучетата вечно. Специални жилетки със датчици, подкрепени от AI логаритми, би трябвало да подхващат идната стъпка на подготовка и връзка с най-хубавия другар на индивида. Прочетете повече тук.

Нови китайски оръжия по случай 70 години комунизъм
На 1 октомври Китай означи 70 години комунистическа власт с един от най-грандиозните военни паради в историята си. 15 000 бойци маршируваха през централен Пекин дружно с 580 военни машини и над 160 изтребителя. Подобно огромно проявление на военна мощност е без казус и наподобява ориентирано към Съединени американски щати. Специално място в парада заеха междуконтиненталните балистични ракети. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Защо лихвите са негативни?

Икономиката, както ни беше позната до този миг, се трансформира. Базовите лихви по заемите в целия свят са извънредно ниски, а на някои места са даже негативни. Когато дадете пари назаем, получавате назад по-малко. Облигации на стойност над 16.5 трлн. $ са с негативна рентабилност. Какво значи това за международната стопанска система и за какво се стигна дотук? Икономическият подкаст Planet Money се пробва да изясни сегашната обстановка на понятен език. Слушайте повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР