ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКъща за един долар в САЩРазделението между модерните

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКъща за един долар в САЩРазделението между модерните
Коментари Харесай

4+1 | Как да си вземете къща само за долар в САЩ, да спасиш живот без сложни технологии и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Къща за един $ в Съединени американски щати

Разделението сред модерните сполучливи метрополиси и старите индустриални центрове в Съединени американски щати в никакъв случай не е било по-болезнено. Докато Сан Франциско се разраства от ден на ден и повече, места като Детройт очевидно западат дотолкоз, че изоставени къщи се разпродават на цена от един $. Не е ясно дали даже подобен тласък ще успее да възроди градовете от " Ръждивия пояс ". Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 10 нискотехнологични изобретения
Изобретенията, които най-вече усъвършенстват живота на хората, не всеки път са високотехнологични. Солите за орално рехидратиране да вземем за пример са извънредно елементарна примес от соли и захар, която може да се разтвори във вода. Изобретението и разпространяването им обаче води до оцеляването на милиони деца по света всяка година. Прочетете повече тук.

Създаването на жанра " известна просвета "
Известни френски мислители и философи на Просвещението като Волтер и Бернар дьо Фонтенел оказват помощ с популяризацията на науката в обществото и действително основават жанра " известна просвета ". Фонтенел издава книгата " Разговори за многозначността на думите " единствено година след Principia на Нютон, само че посредством сюжета и диалозите в книгата съумява да притегли голямо количество читатели за времето си. Творбата на Фонтенел става толкоз известна, че се издава шест пъти, до момента в който той още е жив, и още шест до 1825 година Научете повече тук.

Новата аристокрация
Изпълнителните шефове не предават купата на децата си. Въпреки това те се държат като новата аристокрация - събират скъпо изкуство, с което украсяват офисите си, купуват си футболни тимове и пълнят начин на живот новините наедно със звездите от Холивуд. Изпълнителните шефове се държат като аристокрация и по различен метод - от ден на ден се пробват да се месят в държавната власт, изключително в ерата на Тръмп. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Как еволюционната биология въздейства на човешкото държание

Джордан Бък беседва с доктор Даяна Флайшман за това по какъв начин еволюционната биология въздейства на човешкото държание и решения. Днес е много съвременно да се спори, че човешката биология и еволюция не въздействат на логиката на психиката ни. Това обаче не значи, че учените не откриват ясни зависимости. Можете да слушате диалога тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР