ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕИндуизмът - оръжието на МодиНарендра Моди току-що спечели

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕИндуизмът - оръжието на МодиНарендра Моди току-що спечели
Коментари Харесай

4+1 | За политическия индуизъм на Нарендра Моди, наистина ли живеем по-продължително и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Индуизмът - оръжието на Моди

Нарендра Моди преди малко завоюва най-големите демократични избори в света и втория си петгодишен мандат като министър председател на Индия. Моди завоюва основно въз основата на " hindutva " или политически индуизъм. Само преди 100 години множеството вярващи индуси даже не биха припознали националистката индуска идеология като част от религията си. Все по-често през днешния ден обаче, с огромна помощ от Моди, самата еднаквост на болшинството индийци се върти към това необичайно модерно религиозно-политическо откритие. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Наистина ли живеем по-дълго?
Знае се, че междинната дълготрайност на живота не е спряла да се покачва от индустриалната гражданска война насам. Това обаче се случва, тъй като повече хора доживяват до дълбока напреднала възраст, а не тъй като медицината толкоз доста е удължила самия човешки живот. Археологически и исторически данни демонстрират, че в антична Гърция и Рим междинната дълготрайност на живота на тези, които съумяват да оцелеят през рисковото и мъчно детство, е съвсем идентична на сегашната в множеството западни общества. Прочетете повече тук.

С туристическа подводница до Титаник
Компанията OceanGate създава пробна подводница, с която възнамерява да води богати туристи до останките на кораба Титаник. Прототипът Titan към този момент работи и има голям прозорец, през който туристите ще могат да следят потъналия на 3.8 км дълбочина транспортен съд. Остава обаче въпросът дали сходни експедиции няма да допринесат за неговата ерозия. Прочетете повече тук.

Как да контролираш диалога като посланик
Дипломати и специалисти по връзката разказват процеса на осъществяване на политически договаряния като управление на гнева на хората в стаята. Компромисът е неосъществим, в случай че отсрещната страна се усеща притисната в ъгъла. Един от най-интересните похвати наподобява относително елементарен - ползвайте повече съществителни и по-малко сказуеми. Така предложенията ви ще наподобяват по-пасивни и неутрални и се усилват възможностите да постигнете единодушие, без да ядосате събеседника си. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Защо мрежата е толкоз поляризирана

През 70-те години на 20-ти век психологът Дейвид Г. Майерс разделя група студенти на две съгласно това дали клонят политически надясно или наляво. За времетраенето на опита на студентите е позволено да беседват само с други от личната си група. Накрая се оказва, че членовете и на двете групи са развили в пъти по-екстремни политически визии. Същото се случва през днешния ден в мрежата - балоните от едни и същи отзиви, които обществените медии основават, вършат хората по-крайни и уверени в концепциите си от всеки път. Слушайте повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР