Четири щама с екзотични имена от Австралия - Бризбейн, Америка

...
Четири щама с екзотични имена от Австралия - Бризбейн, Америка
Коментари Харесай

4 щама грип ни налазват тази зима

Четири варианта с екзотични имена от Австралия - " Бризбейн ", Америка - " Канзас " и " Колорадо ", и Азия - " Пукет ", ще ни налазят тази зима. Това разгласи прев bTV доктор Гергана Николова от УС на Българския лекарски съюз.

Тя разкри, че първите ваксини срещу грип към този момент са у нас. " Всеки би трябвало да се замисли че грипът ще пристигна пред декември и януари и в този момент е време за слагане на имунизациите, тъй като на организма му би трябвало време, с цел да построи имунна отбрана ", сподели доктор Николова, като добави, че в нейната процедура няма пациенти, които да са болни тежко от грип откакто са си сложили ваксина.

За хората с хронични болести грипът крие съществени опасности, безапелационна беше лекарката. Тя съобщи, че децата също могат да бъдат имунизирани, като се съблюдава имунизационния календар. За хората над 65 години би трябвало да бъде обезпечена безвъзмездна противогрипна ваксина, само че има подложен предел от Здравната каса да се ваксинират 10% от това население. " Как ще ги изберем, дано да има ясни медицински стандарти и критерии ”, прикани още доктор Николова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР