Четири ракети бяха изстреляни към Израел от ивицата Газ днес,

...
Четири ракети бяха изстреляни към Израел от ивицата Газ днес,
Коментари Харесай

Извънредно: Първи ракетен удар и срещу Израел след убийството на Сюлеймани

Четири ракети бяха изстреляни към Израел от линията Газ през днешния ден, предават международните организации.

Агенцията отбелязва, че това е първият ракетен обстрел по Израел след американския въздушен удар на 3 януари в Ирак, при който беше погубен иранският военачалник Касем Солеймани. Израелската войска заяви, че две от четирите ракети са били прехванати от системата за противоракетна защита "Железен купол ". Тя обаче не посочи дали другите две са блъснали Израел. След този обстрел отекнаха алармени сирени в израелски села наоколо до линията Газа.

Говорител на израелската войска удостовери, че това е първият ракетен обстрел по страната от началото на годината. Това значи, че това е и първият ракетен обстрел след убийството при американски въздушен удар в Багдад на иранския военачалник Касем Солеймани, считан за един от основните врагове на Израел поради проведените от него от Ливан и Сирия антиизраелски интервенции.

Ивицата Газа се ръководи от палестинското ислямистко придвижване Хамас, което осъди убийството на Солеймани, без обаче да призове за възмездие, означават международните медии.

Предполага се, че сегашната офанзива е вследствие на ракетен удар, който бе нанесен в сирийската въздушна база Т-4 (Тияс / Тифор) в провинция Хомс.

Според осведомителна организация SANA "нападението е било осъществено благодарение на дронове и крилати ракети, забележителна част от които били свалени ".

Агенция SANA цитира боен източник, съгласно който във вторник, към 14. 10 часа израелските военновъздушни сили са почнали нова въздушна офанзива против военновъздушна база Т-4 от региона Ат Танф.

Целевата зона е била ударена от четири ракети, има лимитирани материални вреди.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР