Четири месеца след обявяването на епидемия от COVID-19, Белгия за

...
Четири месеца след обявяването на епидемия от COVID-19, Белгия за
Коментари Харесай

За първи път: Белгия отчете под 10 жертви за 24 часа от началото на епидемията

Четири месеца след оповестяването на зараза от COVID-19, Белгия за пръв път регистрира под 10 жертви за денонощие. От заболяването в петък са издъхнали осем души, оповестиха здравните управляващи. Общият брой на умрелите до момента е 9650, сочат данните, представени от Българска телеграфна агенция.
В петък са били открити още 99 инфектирани (59 918 до днес), от които 23 са били настанени в болница. Според локалните управляващи епидемията е овладяна и в идващите месеци не се чака нова вълна.
Националният щаб за битка с разпространяването на заболяването свика последната си конференция. Щабът докладваше всеки ден от началото на епидемията, а в края на април редуцира конференциите на три седмично.
Според експертите от щаба към този момент няма ясно пояснение какво води до толкоз трайно понижаване на броя на болесттите в страната. От май в Белгия стартира последователно облекчение на наложените ограничавания на свободата на придвижване и на събиране. В идващите дни следва границите да бъдат изцяло отворени за пътувания в Европейски Съюз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР