Четири месеца след началото на предприемаческата програма на фонда Innovation

...
Коментари Харесай

Кои са финалистите в стартъп програмата на фонда Innovation Starter и френската Veolia

Четири месеца след началото на предприемаческата стратегия на фонда Innovation Starter и френската Veolia, притежател на " Софийска вода ", са известни финалистите в самодейността. Общо пет млади компании ще показват бизнесите си на в края на месеца и ще имат опция да получат финансиране от 25 хиляди евро.

Програмата на Innovation Starter и Veolia е част от подписания предходната година меморандум сред двете организации. Тя има за цел да подкрепи млади компании в начален стадий от развиването на бизнеса или прототипа им, които създават решения в региона на кръговата стопанска система.

В първата взаимна самодейност аплайваха над 80 започващи компании. Шест от тях бяха утвърдени да станат част от тримесечната акселераторска стратегия, в границите на която младите бизнесмени минаха през редица обучителни сесии за развиване на бизнес концепциите им. Пет стартъпа пък сполучливо приключиха програмата и ще показват плановете си на финала в края на май. Екипите създават софтуерни решения в областта на филтриране и ръководството на водите и мрежата. Най-добрите от тях могат да получат финансиране от 25 хиляди евро, против 5% дял от бизнеса им.
Кои са финалистите
До финала на самодейността стигна планът Digital Twins на компанията Ridotek. Главният мотор зад концепцията е Христо Валявичарски. Той създава софтуерна платформа, която основава цифрови близнаци на физически обекти. Това улеснява събирането на данни посредством датчици и разрешава правенето на разбор, обмисляне и оптимизация на бизнес процеси.

Сред финалистите е и компанията CW Engineering на Росен Иванов. Заедно с екип от още шест души, той създава решение за филтриране на отпадъчни води, като редом с това добиват зелена сила за индустрията и дома.

Третият финалист в акселераторската стратегия е InnovaOne . Проподавателят по британски език в СУ " Неофит Рилски " в Харманли Емануил Манолов, дружно с трима свои възпитаници, работят върху сензорна технология за отчитане на замърсяването и индикаторите на питейната вода в действително време.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР