Четири години, след като стана монополист над лотарията, Българският спортен

...
Четири години, след като стана монополист над лотарията, Българският спортен
Коментари Харесай

Тотото подпомогнало с близо 100 млн. лв. спорта и културата за година

Четири години, откакто стана монополист над лотарията, Българският състезателен тотализатор (БСТ) отчете внушителните 97 235 074 лв., с които е подкрепило спорта и културата през 2023 година.

Досега от тотото нямаха навика да вършат обществени доклади за активността си. Както е известно, приходите се съставляват част от бюджета на Министерство на младежта и спорта (ММС), което ги разпределя целево.

" Рекордното финансиране в поддръжка на тези две извънредно значими публични сфери бе реализирано с помощта на постоянния напредък в активността на държавния
хазартен оператор и увеличените доходи от игрите на Спорт Тото и Държавната лотария. Както е известно, напълно неотдавна Министерството на младежта и спорта регистрира и растеж на сумите за подкрепяне на подготовката на федерациите по олимпийски и неолимпийски спортове ", показват от.

Както Клуб Z писа, малко по-рано този месец ММС одобри средствата за активността през актуалната година на федерациите, администриращи олимпийски спортове, да са в размер на 42,9 млн. лева Всяка централа ще получи по-голямо финансово подкрепяне от страната по отношение на 2023 г. 

ММС отпусна и 4,7 млн. лв. за федерациите по неолимпийски спортове. " Възходящата наклонност в размера на финансовата помощ бе реализирана с помощта на професионалната, усърдна и виновна работа на всички структури и звена на Българския състезателен тотализатор, както и на отличното партньорство и поддръжка от страна на Министерството на младежта и спорта ", показват още от БСТ.

От там регистрират и общо изплатени облаги за над 110 млн. лева в игрите Тото 1 и 2, както и осем тото милионери, измежду които и участник от Козлодуй, спечелил 9 667 090 лв., през септември. Моментните лотарийни игри пък са донесли над 94 милиона лв. на участниците, някои от които спечелили по половин милион лв..
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР