Четири часа и половина продължи заседанието в Административен съд Монтана

...
Четири часа и половина продължи заседанието в Административен съд Монтана
Коментари Харесай

След 4 часа броене: Откриха стотици невалидни бюлетини за общински съветници в Монтана

Четири часа и половина продължи съвещанието в Административен съд Монтана по делото, заведено против резултатите от изборите за общински съветници в Монтана. Жалбоподатели са от " Възраждане " и самостоятелния претендент за кмет Кръсто Марков. 
Съдът изслуша вещото лице и одобри резултатите от осъществената експертиза на изборните материали от две секции в село Габровница и по една в монтанския квартал " Кошарник " и село Стубел. Според експертизата общо 231 са невалидните бюлетини. Така броят на действителните бюлетини от изборите на 29 октомври предходната година за общински съветници в Монтана става 14 110. По искане на жалбоподателите бяха изгледани видеоматериали от въпросните секции от нощта на преброяването на бюлетините. 
" Сложно е, тъй като се засягат огромни ползи. Всички знаете какво ще се случи, в случай че нашата тъжба бъде приета за основателна - ще се случи точно това, което се случи по жалбата на " Възраждане " в Административен съд - Хасково, а точно ще има нови избори за общински съветници, както там " сподели юрист Петър Петров - депутат от " Възраждане " в Монтана.
Заседанието в Административен съд - Монтана продължи повече от 4 часа.
" Ще се борим до парадайс да потвърдим нашето право ", сподели жалбоподателят Кръсто Марков.
Делото ще продължи в 12 часа на 18 април. Тогава ще бъдат изслушани, като очевидци, трима членове на секционната изборна комисия от Габровница. След което се чака Административен съд - Монтана да вземе решение по делото за избор на общински съветници. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР