Четиресет и един безработни са представили на КПП-тата фалшиви декларации,

...
Четиресет и един безработни са представили на КПП-тата фалшиви декларации,
Коментари Харесай

Четиресет и един безработни са представили на КПП-тата декларации, че отиват на работа

Четиресет и един безработни са показали на КПП-тата подправени заявления, в които показват, че отиват на работа. Инспекцията по труда е открила, че 14 лица в действителност поставят труд от общо 55.

Данните са от инспекции, осъществени в рамките дневно, по лист, подаден от Агенцията по заетостта. Проверени са 53 работодатели, за които лицата са заявили че работят. За резултатите е известена Агенцията по заетостта за предприемане на дейности по подготвеност. За 37 работодатели са събрани данни, че нямат връзка с служащите, които заявяват полагане на труд при тях. Данните ще бъдат предоставени на органите на Министерство на вътрешните работи.

Изпълнителната организация "Главна ревизия по труда " напомня, че при 33 тествани заявления, също събрани в границите на един ден на контролно-пропусквателен пункт за влизане в София, бяха открити 12 лица да поставят труд без подписан трудов контракт.

Проверявано е и осъществяването на заповедта на министъра на труда и обществената политика за предприемане на ограничения по отношение на епидемиологичната конюнктура в страната. Като цяло се установи, че работодателите са обезпечили дезинфектанти и защитни средства, които обаче постоянно не се употребяват от служащите и чиновниците.

Обменът на информацията сред институциите за повишение успеваемостта на контрола, както и инспекциите въз основата на този продан, не престават.

Предвид покачвания риск в изискванията на рецесия да се употребява недеклариран труд, инспекциите на данните в декларациите оказват помощ да се разпознават предприятия, в които е допустимо да се открият случаи на работа без трудови контракти. За интервала на изключителното състояние са открити 160 случая на работа без трудови контракти.

Във връзка с предприемането на противоепидемични ограничения са регистрирани над 1500 нарушавания. Те главно касаят неизвършени инструктажи и неактуализирана оценка на риска. По-рядко са случаите на неосигурени персонални защитни средства.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР