Честването на 57-ата годишнина от създаването на хеликоптерната авиация у

...
Честването на 57-ата годишнина от създаването на хеликоптерната авиация у
Коментари Харесай

Крумово почете загиналите пилоти на празника си СНИМКИ

Честването на 57-ата годишнина от основаването на хеликоптерната авиация у нас в авиобаза Крумово бе тъжно. Там на 10 юни, при полет починаха капитан Пламен Панталеев и капитан Стоян Неделчев.

Те пилотираха единия от трите вертолета Ми-17 /този, който развя трибагреника на Гергьовденския парад/ останали на въоръжение у нас.

Пед щаба въз основата бяха аранжирани огромни стативи с майсторски фотографии на хеликоптери в полет.

Гостите на празника бяха приканени да купят, с колкото пари решат, всеки един от тези снимки.

Средствата бяха планувани за фамилиите на починалите водачи

На празника в Крумово пристигнаха десетки ветерани. Той бе почетен и от командващия Военновъздушни сили военачалник Цанко Стойков.

„ Годината беше тежка – не мога да скрия - сблъскахме се с редица провокации и най-много загубихме двама отлични водачи. За страдание нашата специалност е обвързвана с опасности и от време на време лишава човешки животи ”, напомни в словото си командират въз основата бр. военачалник Димитър Иванов.

Той благодари на регионалния шеф Здравко Димитров за поддръжката и съдействието при изпращането на починалите летци във безконечния им път.

Шефът на Военновъздушни сили ген. Цанко Стойков също акцентира, че е наясно с какви ежедневни провокации се сблъсква летателния състав от 24-та авиобаза.

Всички поставиха венци в памет на починалите български военни водачи. /Марица.бг

Снимки от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР