Честотата на пътните инциденти по някои пътища у нас роди

...
Честотата на пътните инциденти по някои пътища у нас роди
Коментари Харесай

Ще спре ли Русе-Бяла да бъде отсечка на смъртта както Кресненското? СНИМКИ

Честотата на пътните произшествия по някои пътища у нас роди определението " права на гибелта ". За страдание в България не са една и две. Вероятно незабавно мислено ви изникват Русе-Бяла, сектори от Автомагистрала " Тракия ", Кресненското дефиле и Пловдив-Асеновград.

За последните две скоро обаче не сте чували нищо, нали? Така е, тъй като бяха взети съществени ограничения. Заедно с Русе-Бяла те не излизаха от топ 3 по тежки ПТП-та. Пътят Пловдив-Асеновград обаче бе ремонтиран, бяха сложени разграничителни мантинели и в този момент даже Автомагистрала " Тракия " благородно завижда на настилката и изискванията там, а и с петте кръгови кръстовища по правата няма доста варианти за рали надпревари.

На Кресненското въпреки това инсталираха колчета, които очевидно правят добра работа за избягването на бруталните челни удари от преди.

Сега наред е Русе-Бяла. Работници към този момент са забили първите меки ограничители. Разделителни стълбчета ще има в четири прави с обща дължина 10,2 км на територията на област Русе. Два от секторите са сред Русе и Тръстеник, третият е преди Волово, а четвъртият е в региона на Бяла.

Направляващите стълбчета са с височина 0,75 м, а дистанцията сред тях ще бъде 12 м. При монтирането им ще се постанова ограничение на придвижването в едната лента по посока на придвижването. Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост.

Междувременно консуматори считат, че на Русе-Бяла са нужни бетонни блокове за по-голяма успеваемост, само че не всеки бе склонен с концепцията, тъй като няма да има алтернатива за заобикаляне от странна на колите със специфичен режим или при ПТП.



Какво следва?

Предвижда се слагането на ограничителите на всички сектори на път I-5 на територията на област Русе да завърши до края на октомври. Агенция „ Пътна инфраструктура “ планува ограничаващи стълбчета да има на 25 прави с обща дължина близо 38 км в сектори от път I-5 Русе-Бяла-Велико Търново и на Прохода на Републиката - път II-55.

На пътя Русе-Бяла-Велико Търново са избрани 14 сектора с обща дължина 19,5 км, на които ще бъдат инсталирани гъвкави ограничители. От тях в област Русе са 4 сектора, а в област Велико Търново са 10 - сред Полски Тръмбеш и Велико Търново, с дължина над 9 км.

На второкласния път II-55 Дебелец-Гурково, който минава през Прохода на Републиката, ограничители ще има на 11 сектора с обща дължина 17,14 км. В област Велико Търново на следващия ден стартира монтирането на стълбчетата. Отсечките са 8 и са сред Дебелец и с. Лагерите, с обща дължина 12,24 км.

 

Снимка: Ивайло Димитров

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР