„Честотата на миокардити, миокардни инфаркти, белодробни емболии - нещата, от

...
„Честотата на миокардити, миокардни инфаркти, белодробни емболии - нещата, от
Коментари Харесай

Кардиологът проф. Иво Петров: Статистиката е категорична. Трябва да се ваксинираме

„ Честотата на миокардити, миокардни инфаркти, белодробни емболии - нещата, от които доста постоянно хората с COVID-19 страдат като затруднения, е в пъти по-малка при имунизираните по отношение на тези, които не са имунизирани. Големите терзания, че имунизациите могат да провокират затруднения, не се оправдаха”. Това съобщи кардиологът проф. Иво Петров в студиото на „ Събуди се”.

„ Статистиката е безапелационна. Трябва да се ваксинираме”, сподели още той.

По думите му 17-20 % от Коронавирус болните имат сърдечно-съдови затруднения. „ В една немалка част от случаите точно тези затруднения са причина за смърт”, уточни кардиологът.

„ Бих посъветвал хората, които след ковид имат още зной или отмалялост, да си създадат лабораторни проучвания. Тези, които се усещат добре 20-30 дни след преболедуване, не бих споделил, че би трябвало да имат голямо здравно внимание”, сподели той.

„ Надявам се, че това е първата от затихващите талази на COVID-19. Не бих споделил, че песимистичните упования би трябвало да предоминират. Няма такова стръмно повишаване на случаите. Има дни в които има по-малко болни и такива, в които има повече. Надявам се, че това ще докара до по-малък напън върху здравната система спрямо предходната вълна”, разяснява Петров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР