Често страховете от зъболекарският кабинет започват още в детска възраст,

...
Често страховете от зъболекарският кабинет започват още в детска възраст,
Коментари Харесай

Помощ с хомеопатия при някои чести стоматологични проблеми


Често страховете от зъболекарският кабинет стартират още в детска възраст, като съпровождат някои пациенти през целия им живот. Ето някои нормални проблеми, които могат да се решат по-бързо и по-успешно благодарение на хомеопатията. (Към първа част на материала)

При пробив на зъби
При поява на млечни зъби - това може да е доста мъчителен развой за кърмачето. Хомеопатичното лекарство Хамомила D6 се предлага при този вид мъчителна дентиция. Характерно за положението на детето е да пищи, да желае да го носят на ръце или да го люлеят, само че мъчно може да бъде утешено, допустимо е да има нараснала температура. В кърмаческа възраст Хамомила се ползва елементарно, като 1 доза от лекарството се разтваря в 100 мл вода. По 1-2 лъжички от тази течност е задоволителна да успокои бебето.
При усложнен пробив на мъдреци – това е вторият интервал в живота на човек, когато появяването на зъб предизвиква в действителност съществени проблеми. Пациентът ще има огромна изгода от приема на Магнезиум карбоникум D30 (по 1 доза на всеки час), в случаите когато болката е мощна и се предизвика от студено или от най-лекото допиране на зъба с езика. Когато болката е ирадиираща, може да се употребява и хомеопатичното лекарство Хекла лава D30 - по 1 доза на всеки час, до настъпване на усъвършенстване.

Свързани публикации.. Помощ с хомеопатия при някои чести дентални проблеми 0 Хомеопатична аптечка за първа помощ през летните месеци 0 Калиум бихромикум. Азбука на хомеопатията 0

При афтозен стоматит
Това заболяване се среща постоянно в детска възраст, като причинителят е херпес-вирус. Болката от афтите по устната лигавица е толкоз мощна, че децата отхвърлят да се хранят, даже да пият вода. Този вид афтозни и други тежки стоматити, свързани с разранявания по лигавицата, с неприятен мирис и с поява на налепи, може да се преодолее благодарение на лекарството Меркуриус солубилис D12, което форсира заздравяването на раните и успокоява болката.

При боязън от стоматологични операции
Причината за това положение се корени още в ранно детство и е обвързвана с минали травматични прекарвания на зъболекарския стол. Пациентът е спокоен и трепери, като неподвижен от боязън (вцепенен и умствено блокирал), изпитва предпочитание за постоянно уриниране, от време на време е допустимо да има разстройство. В тези случаи може да помогне банкет на лекарството Гелсемимум D30 – по 1 доза в деня преди часа на обзор, а в деня на операцията – по 1-2 дози, през 1 час.

При рефлекторно гадене по време на интервенции в устната празнина
Някои пациенти са изключително чувствителни и мъчно понасят огромна част от процедурите в зъболекарския кабинет, защото докосването в региона на устната празнина предизвика позиви за повръщане. За тях е изключително подобаващ приемът на Ипекакуана D6 или D30, по 1 доза при потребност. Помага за преодоляване на гаденето и позивите.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР