Често си мислим, че сме гладни, но въщност сме жадни!

...
Често си мислим, че сме гладни, но въщност сме жадни!
Коментари Харесай

Не си гладен, а си жаден: Ето как да пием повече вода

Често си мислим, че сме гладни, само че въщност сме жадни! Жизненоважно за нашия организъм е да пием вода. И то доста. Но постоянно забравяме и по тази причина е хубаво да си изградим табиет да пием доста вода.

Ето образцов режим, който да ни помогне безпроблемно и удобно съчетано всред храненията да одобряваме нужното количество вода за деня:

08:00 сутринта - 2 чаши вода

Пиенето на вода на празен корем способства за здравословното равнище на хидратация. Важно е да не забравяме да се храним и пием течности заран. Изключително скъпо е за нашата сутринна сила и жизнеспособност!

 Не си гладен, а си жаден: Ето по какъв начин да пием повече вода

11:00 часа - Междинна утринна отмора преди обяд - 2 чаши

Трябва да използваме времето сред храненията, с цел да пием вода и по този начин ще увеличим възможностите си да реализираме задачата - 1. 5-2 литра вода дневно. Водата ще помогне за ограничението на апетита (точно когато стомахът застърже още в 11:00, а ни е рано за обяд) и по този метод 1-2 чаши вода ще заместят предиобедната закуска. В такива случаи най-добре си личи това, че през множеството време сме жадни, а не гладни (както си мислим).

13:00 на обяд - 1 чаша вода

Изпиването на 1-2 чаши вода няма да попречи на смилането на храната при положение, че ги приемем 20-30 минути преди хранене. Натуралната вода даже се употребява, с цел да " подкрепя " храносмилането, тъй като е богата на натриев бикарбонат.

16:00 часа - следобед - 2 чаши

 Не си гладен, а си жаден: Ето по какъв начин да пием повече вода

Между обяда и вечерята има към 6-7 часа, в които нормално сме жадни и желаеме да пием повече вода тъкмо по това време. Много е скъпо да слушаме тялото си. Най-простият и елементарен метод за запомняне е постоянно да имаме бутилка с вода на разположение. Водата хидратира тялото ни съвършено, без спомагателни калории.

20:00 часа - вечерно време - 1 чаша

Можем да почувстваме удовлетворението, че сме постигнали задачата си с 8-мата си чаша вода за деня! Има вид да бъде чаша натурална газирана вода с късче лимон преди вечеря.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР