Често си мислим, че ако се потим повече по време

...
Често си мислим, че ако се потим повече по време
Коментари Харесай

Потенето, горенето на калории и каква е връзката между двете

Често си мислим, че в случай че се потим повече по време на подготовка, това е знак, че горим повече калории и надлежно, че сме една крачка по-близо до постигането на идеалната фигура.

Всеки път, когато изгаряме калории, се отделя топлота и това оказва помощ за поддържане на телесната температура по-висока. От друга страна, не всякога когато се потим, изгаряме калории обаче.

Потенето обаче не постоянно е резултат от това, че сме положили огромни физически старания. Всъщност потта е механизъм на нашето тяло за попречване на хипотермия, по тази причина и се потим даже единствено да стоим под парещото лятно слънце, без да се движим. Тялото реагира автоматизирано при повишението на температурата, като изпарява част от течностите в организма ни.

Истината е, че защото огромна част от тежестта на тялото е вода, точно нея губим по време на подготовка, а не телесна маса. Това значи, че резултатите, които си мислим, че сме постигнали, в действителност са единствено краткотрайни.

Потенето не е индикатор какъв брой бързо, крепко и интензивно вършим извършения. По-добър знак за натоварването, са сърдечната периодичност и умората, пишат от Hola.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР