Често се питаме какво е значението на обикновения човек в

...
Често се питаме какво е значението на обикновения човек в
Коментари Харесай

Възходът на “малкия човек” в ерата на политическите гиганти

Често се питаме какво е смисъла на елементарния човек в демокрацията и по какъв начин всеки може да способства за смяната на откритите правила.

Протестите през 2013 година, избухнали в отговор на назначението на Делян Пеевски за ръководител на Държавна организация за национална сигурност, и тези през лятото на 2020 против ръководството на държавното управление на Бойко Борисов, показват по какъв начин жителите могат да предизвикват значими промени . През 2013 година, публичното отвращение и необятната готовност посредством обществени медии доведоха до отдръпването на Пеевски от назначението, наблягайки значимостта на гласа на народа против корупционните практики и подмолните връзки. Протестите през 2020 година, въпреки това, показаха всеобщо неодобрение от обвинявания в корупция и липса на бистрота в ръководството, показвайки устойчивостта и единението на жителите в устрема си към правдивост и демократични промени .

Масовите мобилизации, подтиквани посредством обществени медии, подчертаха с илата на единението и дейното присъединяване за правдивост, което може да върне демокрацията в ръцете на народа. Тези дейности водят до по-голяма отчетност на управляващите и основаване на по-отворено ръководство, дружелюбно към потребностите на жителите .

Активното присъединяване в разговора за корупция и отговорност разрешава на „ дребния човек “ да въздейства на демократичните процеси . Така обединяването на жителите може да трансформира политическия ландшафт, възстановявайки демокрацията и изграждайки по-справедливо общество.

„ Малкият човек “ е в сърцето на тази смяна, като всеки акт на гражданско присъединяване , без значение от забележимата му значителност, има капацитет да преобрази обществото. Участието в мирни митинги и потреблението на обществените медии за разпространяване на хрумвания способстват за основаването на по-чувствително ръководство към настояванията на жителите .

Като прибавим променения състав на Парламента и на общинските препоръки в резултат на новите партии Има Такъв Народ, Политическа партия, „ Български напредък “ и други, които влязоха в огромната политика , демонстрира, че “малкият човек ” търси развиване.

Възраждане пък съумяха да отхапят задоволителен % от силата на протестиращите. Картите им излязоха. Като преди този момент имаха несполучливи опити да се интегрират в политическия хайлайф.

Днес въпросът не е дали, а по кое време развиването ще се случи . Дали статуквото ще задуши недоволството в незаинтересованост, зависи от нас “малките ” хора.

В умозаключение, историята на България през последните години з асилва вярата в мощта на „ дребния човек “ и дава вяра за бъдещето. Тя демонстрира, че груповите старания и дейното присъединяване са значими за построяването на по-добро бъдеще , учредено на правдивост, бистрота и отчетност.

Да запалителен искрата!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР