Често се чува, че това лято е било сухо. В

...
Често се чува, че това лято е било сухо. В
Коментари Харесай

Очаква ни кошмарно време през част от септември

Често се чува, че това лято е било изсъхнало. В западна България преваляванията надхвърляха 250-300 л. на кв./м. Този август беше към и над нормите. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия синоптикът Анастасия Стойчева.

През страната ще премине ниско атмосферно налягане с добре изразен атмосферен фронт. Досега картата беше по области, когато имахме рискови феномени. Сега към този момент всичко ще е по общини “, сподели тя.

" Времето през септември ще е уместно за море и планина. Първо обаче при започване на месеца ще има съществени превалявания “, предизвести Стойчева.

" От вторник стартира покачване на температурите до началото на второто десетдневие. Всички, които желаят да отидат на море или планина, умерено могат да създадат това “, уточни синоптичката.

Все отново тя предлага преходите в планината да се вършат заран, с цел да се избегне възможен дъжд следобяд.

" Добре е да се има поради, че денят е доста по-къс и е добре да се носят плътни облекла “, сподели тя.

" Около 12-13-и чакаме да мине едно атмосферно разстройване в страната с превалявания. Може да има умерено време на 15-и септември. Второто десетдневие наподобява, че също ще е относително изсъхнало. Високите температури ще се задържат и до края на второто десетдневие “, съобщи Стойчева.

По думите й въпреки всичко българите ще усетят, че времето стартира да е по-хладно вечер и рано заран.

" Най-ниските температури през септември ще бъдат сред 4 и 9 градуса “, сподели тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР