Често прибягваме до модни и козметични съвети в желанието си

...
Често прибягваме до модни и козметични съвети в желанието си
Коментари Харесай

Грешки в стила, които ни състаряват

Често прибягваме до фешън и козметични препоръки в желанието си да изглеждаме и да се усещаме по-добре. Но както и при останалите препоръки, и тук постоянно би трябвало да имаме едно мислено и да се води от максимата, че всичко е самостоятелно . В противоположен случай можем да се предоверим и да се окажем вместо подмладени и освежени, по-скоро състарени.

Дрехите

Черното може да е безконечната класика и да е съществено застъпено в дрешника ни. Но в случай че залагаме най-вече на по-тъмната гама, рискуваме да изглеждаме по-възрастни . Когато сме облечени в черно, бръчките и несъвършенствата по кожата изпъкват доста повече, което не е мечтаният резултат.

А и на 70 години ли ще носим това яркожълто яке, което сме си харесали?! Пастелните и свежи цветове са по-подходящ избор. С тях изглеждаме по-млади и свежи. А с придвижване на възрастта е добре да акцентираме най-вече на неутрални и телесни тонове. И в случай че не можем да се откажем от черното, добре е да го обезвреждаме с пъстър шал или колие.

 Снимка 347941

Всички облекла би трябвало да бъдат прецизен за нас размер , на инат на макси модата. Не би трябвало да се подвеждаме под концепцията, че един номер по-голямо сако ще скрие коремчето и други дефекти на възрастта.

Много значимо е и кройката на облеклата . Ако те образуват грациозен тоалет, а не падат просто свободно и безформено по тялото, то тогава сигурно ще създадем по-добре усещане. А и може да свалим някоя годинка. Няма потребност да се стремим всеки сантиметър от тялото ни да бъде затрупан и затулен.

 Снимка 347929

Косата

Кичури до кръст може да ни звучат като идеал, неосъществима, само че по този начин мечтана фантазия. Но истината е, че сходна дължина ни прави да изглеждаме по-скоро неподдържани и състарява . Така незабелязано се доближаваме до облика на онази самотна дама, която живее с десетки котки и постоянно е давана за образец какви не желаеме да бъдем след години.

Не би трябвало да се тормозим от измененията в косата , тъй като лицето ни също се трансформира и би трябвало да отговорим съответно на този развой с посещаване при фризьора. А и една съвременна и подобаваща за нас прическа може незабавно да ни подмлади.

 Снимка 347935

Гарвановото черно не е уместно за прикриване на побелели коси. По-добре да заложим на цвят, непосредствен до естествения ни. Русото също освежава, само че е придирчив цвят и несъмнено не отива на всекиго. А и сивото не е чак толкоз ужасно, всички ще стигнем до него в един миг.

Грим

Синьо и цикламено са неразрешени цветове за сенки за очи. С тях ще добие по-скоро странен тип, а и доста подчертават на фините бръчици в региона . По същата причина не е добре да залагаме на артикули с брокат.

 Снимка 347936

Очната линия не би трябвало да бъде по дължината на цялото око. Моливът за устни е доста целесъобразно да не се разграничава очевидно от цвета на червилото. Отличително обрисуваните с молив вежди от дълго време са в графата с ретро шлагери. Същото може да се каже и за наслоената върху миглите серпантина, написа Pinterest.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР