Често главоболието и стресът вървят ръка за ръка. А стресът

...
Често главоболието и стресът вървят ръка за ръка. А стресът
Коментари Харесай

Победете главоболието с тази лавандулова напитка

Често главоболието и стресът вървят ръка за ръка. А стресът в естественото ни всекидневие несъмнено не е малко. Много отговорности и малко време за същинска отмора и грижа за нас самите – това е действителността. Ароматната лавандула обаче може да ни помогне да понижим напрежението и да победим главоболието.

Едва ли има човек, който в никакъв случай не е изпитвал мощна болежка в региона на главата. Много постоянно тя може да бъде толкоз интензивна, че да пречи на естественото действие в всекидневието. Повтарящото се главоболие би могло да бъде предизвикано от разнообразни неща, като една от аргументите сигурно е излагането на продължителен стрес.

И защото най-хубавото лекуване на всеки проблем е излекуването на първопричината за неговата поява, в случай че страдате от постоянно главоболие поради стрес – би трябвало да намерите ефикасен метод да се справите с него.

Природата ни е дала решение за доста от здравословните ни проблеми, стига да знаем какво тъкмо и по какъв начин да използваме. Лавандулата е известна със своето успокояващо деяние, ето за какво тя е идеалният асистент в неутрализирането на хроничния стрес и успеха на главоболието, което той предизвиква.

 Добави изложение

Как ви звучи лавандулова лимонада? Ползите от нея са невероятни. Тази напитка освен ще помогне на тялото ви да се отпусне, само че също по този начин ще усъвършенства и качеството на съня. Добавянето на мед като натурален подсладител освен ще направи лавандуловата лимонада по-вкусна, само че и ще донесе със себе си спомагателни изгоди за здравето.

Проучвания демонстрират, че маслото от лавандула е извънредно дейно за намаление на пулса и понижаване на тревогата. Освен това то има мощни антидепресивни свойства.

Как да си извършите домашна лавандулова напитка, с която да успехите главоболието?

Необходими са ви:
30 грама сушена лавандула 120 грама мед 6 лимона 400 мл вряла вода 1 литър студена вода Лед (по желание)
 Добави изложение

Бонус съвет: Вдишвайте от изпаренията на лавандулата, до момента в който я варите – това неотложно ще облекчи напрежението.

Начин на подготвяне: Загрейте 400 мл вода до завиране. Отделно разбъркайте лавандулата с меда и залейте с врялата вода. Захлупете и оставете за 30 минути. Нарежете лимоните и изстискайте сока от тях. След това прецедете лавандулата, прибавете към нейния сок лимона и студената вода. По предпочитание прибавете лед и няколко части лимон.
Пийте всеки ден от лавандуловата напитка и си гарантирайте по-малко стрес, повече успокоение и никакво главоболие!

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР