Честността е задължителна част от хармоничните взаимоотношения и макар да

...
Честността е задължителна част от хармоничните взаимоотношения и макар да
Коментари Харесай

Десет неща, за които не трябва да лъжете

Честността е наложителна част от хармоничните взаимоотношения и въпреки да го знаем, на всеки се случва от време на време да прикрие същинските си мисли и усеща. Разбира се, това е напълно естествено, само че кои са нещата, за които не би трябвало да лъжем, с цел да можем да се радваме в действителност на естетика както във връзките си с другите, по този начин и със самите себе си?

Когато нямате интерес към някого.
Много постоянно от терзание да не сме груби и да обидим нечии усеща, не показваме ясно личните си страсти. Като да вземем за пример, когато не харесваме даден човек, който обаче има искания към нас или желае да бъде в обкръжението ни, или освен това. В устрема си да бъдем учтиви, пропущаме да защитим личните си стремежи и чувства. В такива обстановки е редно да се споделя истината и да се открият граници, даже и да е мъчително за другата страна. Вие сте по-важни.

Когато сте сбъркали.
В случаите, когато знаете, че не сте прави, недейте да упорствате, а бъдете откровени и си го признайте. Според невропсихолога Хауърд Ранкин, ние сме способни да се заблуждаваме с всевъзможни типове оправдания и отбрани, само че когато го вършим, това се отразява на мозъка и нашето схващане стартира да основава механизъм, по който да реагира по същия метод при последващи обстановки. С други думи, когато не сме откровени и не признаваме виновността си, ние рискуваме това държание да стане хронично във времето и да сътвори предпоставки за неискрени взаимоотношения в професионалния и персоналния ни кръг от връзки.

Когато не знаете.
Бъдете почтени, когато не знаете нещо, вместо да се преструвате, че разбирате и да рискувате да се злепоставите в бъдеще.

Когато съжалявате.
Важно е да бъдете изцяло почтени в обстановки, когато осъзнавате, че сте създали нещо неправилно и съжалявате. Да кажете „ Извинявай “ в такива моменти е скъпо освен за връзките ви с другите, само че и за вас самите.

Когато сте засегнати.
В обстановка, в която се случва вашите усеща да са засегнати е редно да сте откровени и да не го криете. Не прикривайте обидата и болката си, тъй като по този начин единствено ще увеличите дистанцията с въпросния човек, а той може даже да не подозира какво ви е предизвикал.

Когато имате потребност от помощ.
Стресът и проблемите в живота ни постоянно могат да доведат до усеща като яд, нервност, взаимозависимост, меланхолия и други проблеми. Един от най-здравословните способи да се справите с сложните страсти е да признаете за тях на ваш непосредствен човек или другар.

Когато нямате задоволително време.
Колкото повече време минава, толкоз повече отговорности и задължения имаме. Работа, семейство, другари, възрастни родители, за които би трябвало да се грижим – всички тези връзки лишават от времето ни и все по-рядко можем да намерим свободни минути за себе си. Затова не се чувствайте гузни да желаете и да намирате време за отмора и релакс, и го признавайте намерено и почтено.

Когато не се чувствате задоволени във връзката си.
Едно от най-важните неща, за които никой не трябва да лъже е точно възприятията си и чувствата във връзката си. Ако не сте задоволени прочувствено или физически, бъдете откровени и го кажете намерено. Лъжата и преструвката, че сте добре не ви вършат услуга, а в противен случай, с времето ще натрупат яд, отчаяние у вас, които може да доведат даже до разлъка.

За нещата, които харесвате и които не.
Изглежда ви просто, нали? Да, само че се оказва, че за доста хора не е по този начин просто и елементарно да са почтени и открити по отношение на нещата, които са им приятни и тези, които не са. Дали поради позор, терзание, само че мнозина се затрудняват да бъдат откровени за това, което им харесва, като по този начин неумишлено си вредят, натрупвайки в себе си отчаяние и незадоволство.

Когато имате предложение.
Много хора изпитват терзание да споделят в работата си, когато виждат детайли от процеса, които могат да бъдат усъвършенствани. И ги премълчават, а това сигурно не се отразява позитивно на мотивацията им в работата. Ако и вие се притеснявате да отправите рекомендации към ръководителите си непосредствено, помислете за внимателен метод, по който да го извършите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР