Честната глава на светата великомъченица Марина ще бъде донесена в

...
Честната глава на светата великомъченица Марина ще бъде донесена в
Коментари Харесай

Носят главата на света Марина в Пловдив

Честната глава на светата великомъченица Марина ще бъде донесена в Пловдив от Негово Високопреосвещенство митрополита на Халкида Хризостом за храмовия празник на митрополитската черква носеща нейното име, оповестиха от митрополията в Пловдив.

Свещената глава ще бъде изложена за поклонение в митрополитската църква „ Света Марина ” в продължение на трите празнични дни – 16, 17, 18, юли т. година 17 юли е денят,  в който православните християни почитат паметта на Света великомъченица Марина, написа " Монитор ".  

Светите мощи ще бъдат донесени на 16 юли т. година Посрещането на светинята ще бъде пред катедралния храм „ Св. Богородица ” в Пловдив в 18.00 ч. и с  литийно шествие ще бъде пренесена до митрополитския храм „ Света Марина ”. Там пловдивският митрополит Николай ще възглави  празничната вечерня по случай  храмовия празник. Светите мощите ще бъдат изложени в  храма за поклонение, освещение и благословение на вярващите. През  празничните дни митрополитската черква „ Света Марина ” ще бъде отворена непрестанно – и през нощта, с цел да могат да се поклонят и допрян до светинята всички, които пожелаят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР