Избирателната активност е извън класациите за специалните избори в Охайо, предназначени да осуетят гласуването за аборти

...
Честна употреба/>Ранната избирателна активност е извън класациите за специалните избори
Коментари Харесай

Честна употреба"/>

Ранната избирателна активност е извън класациите за специалните избори в Охайо, които ще определят дали ще станат по-трудни за изменение на щатската конституция – избори, явно насрочени преди тази есен да се появи решаваща мярка за абортите в щатските бюлетини.

Гласуването приключва във вторник вечерта за брой 1 на Охайо, което ще повиши прага за победа за референдум от обикновено мнозинство до 60 процента от гласовете.(Позицията за избор е гласуване с „не“.) Ако мярката бъде приета, новите правила ще влязат в сила преди ноември, като по този начин ще забранят мярка за гласуване, която ще закрепи абортите права в конституцията на щата.

Прочетете повече

White Alabama Boaters F Around and Jump a Black Man; Promptly Out Out

Loud And Wrong: „Приятели“ Дженифър Анистън изпитва гнева на Black Twitter

Por qué los arqueólogos temen entrar en la tumba del primer emperador de China

Red Dead Redemption идва за Switch и PS4, Remaster е MIA< /p>

16-те най-лоши филма за вампири на всички времена, класирани

Хората чакат на едночасови опашки в августовската жега, за да гласуват, и докато жителите на Охайо не се регистрират по политическа партия, политическа фирмата, която проследява както ранното лично гласуване, така и гласуването по пощата, каза пред АП, че данните показват, че гласоподавателите с демократичен уклон се явяват в по-голям брой от републиканците.

От вторник [август 1], избирателите, идентифицирани от L2 като демократи, са гласували повече от 52% от бюлетините, в сравнение с 40% от гласоподавателите, идентифицирани като републиканци. Независимите гласуват останалите, според фирмата, която моделира партийната принадлежност, използвайки партийните първични избори, в които гласоподавател е участвал последно.

Досега жените избират повече от мъжете, според L2.

Една жена от предградията на Кълъмбъс, Шийла Харел, каза на АП, че е гласувала против брой 1 и конкретно цитира случая с 10-годишно момиче от Охайо, което трябвало да пътува до Индиана, за да направи аборт като причина, поради която тя искаше да кодифицира абортите в родния си щат.

Репортер от NBC 4 Columbus сподели видео на опашката за предсрочно гласуване, която се уви около избирателен участък в окръг Франклин в четвъртък .

Историята продължава

Проучванията показват, че закрепването на правата за аборт в конституцията е популярно, а извънредните избори на 8 август са непопулярни: жителите на Охайо подкрепят преобладаващо самата поправка за абортите (58 процента срещу 32 процента) и се противопоставят на усилията за промяна на процеса на поправка (57 процента срещу 26 процента). Освен това само една трета от републиканците, които се противопоставят на мярката за абортите, подкрепят уловката на Републиканската партия за промяна на процеса.

Извънредните избори през лятото обикновено имат ниска избирателна активност и са скъпи; те са толкова непопулярни, че законодателният орган на Охайо ги забрани през 2022 г., освен ако не трябва да се попълни място в Конгреса. Въпреки това, когато след междинните избори през 2022 г. стана ясно, че защитниците на правата на абортите ще продължат инициативата за гласуване, републиканците от Охайо решиха да разрешат тези избори, които се оценяват на 20 милиона долара. (Републиканският мегадарител Ричард Улилайн, главен изпълнителен директор на компанията за доставка на кораби Uline, е главният финансист на основната група, подкрепяща изборите през август.)

Консерваторите не се спират пред нищо, за да преминат Проблем 1: Те се опитват да подклаждат трансфобия около езика на изменението и в края на юли някои заведоха дело, за да се опитат да блокират референдума да не се появи в гласуването през ноември. (Делото изглежда обречено на провал, тъй като републиканският държавен секретар вече потвърди мярката.)

Охайо ще бъде седмият щат, който подлага абортите на гласуване в целия щат след падането на Роу, а про- изборната позиция е печелила всичките шест пъти досега, дори в наситено червените щати Канзас, Кентъки и Монтана. В момента абортите са законни в Охайо, но само защото съдия блокира влизането в сила на шестседмична забрана през октомври. Забраната може да влезе в сила по време на процеса на обжалване.

Въпреки че високата избирателна активност обикновено предвещава добро за прогресивните, ще трябва да изчакаме до вторник вечерта, за да видим дали това е така тук.

Още от Jezebel. Lucid намалява цените на въздуха, за да предизвика Tesla във войната за цените на EV

Гледайте как Rimac Nevera смущава болид от Формула 1 в драг състезание на 1/4 миля

Това са нормалните коли, които намирате Красиво

Запишете се за бюлетина на Jezebel. За последните новини, Facebook, Twitter и Instagram.

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР