Честито Рождество Христово! Вярващите празнуват радостната вест за раждането на

...
Честито Рождество Христово! Вярващите празнуват радостната вест за раждането на
Коментари Харесай

Християнският свят празнува Рождество Христово

Честито Рождество Христово! Вярващите честват радостната новина за раждането на Спасителя – ново начало и вяра за всеки. В православните църкви у нас беше отслужена Света литургия, а в храм Свети „ Александър Невски " патриарх Неофит оглави празничното свещенодействие.

Много вярващи отидоха в катедралния храм, с цел да споделят радостната новина – раждането на Божия наследник. Празникът е мотив да бъдем с най-близките си, само че и да преосмислим своето съществуване, да създадем равносметка в края на годината. Патриарх Неофит благослови миряните и им пожела здраве, благополучие и мир.

Снимка: Ладислав Цветков

В обръщението си към миряните българският патриарх прикани да отворим сърцата си и да сторим всичко, което е по силите ни, с цел да няма никой уединен и без вяра.

Още с влизането си в катедралния храм патриарх Неофит поздрави православните вярващи.

Негово Светейшество отслужи Златоустова литургия, прозвучаха фрагменти от Светите трудове, разказващи за раждането на Младенеца.

Снимка: Ладислав Цветков

След празничната литургия миряните се помолиха пред иконата на Божията майка с Младенеца и получиха свето причестяване.

Във Варна стотици богомолци извършиха катедралния храм " Свето Успение Богородично " и се помолиха за здраве и благополучие на своите близки и другари.

Снимка: Ладислав Цветков

В морската столица архиерейската света литургия беше отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Празничните богослужения не престават и на следващия ден, когато почитаме Събора на Пресвета Богородица, а 27 декември е денят на Свети първомъченик и архидякон Стефан – Стефановден.

Снимка: Ладислав Цветков
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР