Честито Рождество Христово! Християнският свят отбелязва днес един от най-светлите

...
Честито Рождество Христово! Християнският свят отбелязва днес един от най-светлите
Коментари Харесай

Честито Рождество Христово!

Честито Рождество Христово! Християнският свят отбелязва през днешния ден един от най-светлите празници – Рождество Христово, денят, когато се е родил Божият наследник Исус Христос.

Според евангелския роман малко преди раждането на Исус майка му Мария и брачният партньор ѝ Йосиф пристигнали от Назарет във Витлеем – родното място на Йосиф. По това време по заповед на римския император течало броене на популацията и всеки трябвало да се запише там, откъдето е родът му. Тъй като градчето било претъпкано и не намерили място в странноприемница, Мария и Йосиф се подслонили в пещера в покрайнините, където пастирите затваряли овцете. Там се родил Исус.

В мига на Рождеството в небето пламнала невероятна светлина – ангел се явил на намиращите се наоколо пастири и съобщил, че на света е пристигнал Спасителя.

“И рече им Ангелът: не бойте се: ето, благовестя ви огромна наслада, която ще бъде за всички човеци; тъй като през днешния ден ви се роди в града Давидов Спасител, който е Христос Господ; и ето ви белег: ще намерите Младенец повит, легнал в ясли. И ненадейно се яви с Ангела многочислено воинство небесно, което хвалеше Бога и споделяше: популярност във висините Богу, и на земята мир, сред индивидите снизхождение! ”  (Евангелие от Лука).
Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР