Честити 144 години свободна България! Честит празник на всички български

...
Честити 144 години свободна България! Честит празник на всички български
Коментари Харесай

Министър Драгомир Заков: Българската армия ще бъде винаги гарант на суверенитета на България

Честити 144 години свободна България! Честит празник на всички български военнослужещи и цивилни чиновници от системата на Министерството на защитата и Въоръжените сили. В сложни времена живеем, само че е доста значимо да бъдем единни. Българската войска ще остане и ще бъде постоянно поръчител на териториалната целокупност и суверенитета на Република България.

С тези думи министърът на защитата Драгомир Заков честити през днешния ден Националния празник на Република България.

Военнослужещите и цивилните чиновници от Българската войска бяха поздравени и от началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

„ Благодаря за всеотдайния труд и за отговорността “, сподели той и се обърна особено към военнослужещите, които са на бойно дежурство, на вахта, на бойния пост. „ Това е нашата специалност, това е нашето обвързване и поисквам здраве на всички, с цел да ги изпълняваме отговорно в името на България “, съобщи адмирал Емил Ефтимов.

В церемонията по издигането на националния байрак, която се организира пред паметника на Незнайния боец в София, участваха също президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерите Калина Константинова и Корнелия Нинова, кметът на София Йорданка Фандъкова, министри, депутати, висши офицери от Въоръжените сили, духовници, представители на дипломатическия корпус, доста жители.

Българският трикольор беше повдигнат под звуците на химна на Република България. В чест на Националния празник беше създаден артилерийски салют от 20 залпа.
Президентът Румен Радев постави венец - знак на единството на нацията, пред Паметника на незнайния боец. Заедно с вицепрезидента Илияна Йотова, министъра на защитата Драгомир Заков и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов отдаде респект пред починалите за национално избавление и обединяване.
Церемонията приключи с церемониален марш на представителните роти на Националната гвардейска част, които минаха със знамената-светини. В тържествения обред взе участие Гвардейският внушителен духов оркестър.
По мотив Националния празник в 12.00 ч. беше осъществена тържествена промяна на почетния гвардейски часовой пред формалния вход на постройката на Администрацията на президента, а вечерта от 18.30 ч. на площад „ Народно заседание “ в столицата ще се организира тържествената инспекция (заря).
Военнослужещи от Българската войска през днешния ден участваха в честванията във връзка 144-ата годишнина от Освобождението на България в цялата страна. Те отдадоха воински почести на героите, починали за свободата на Родината.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР