Честите законови промени не винаги са най-доброто решение. Те обаче

...
Честите законови промени не винаги са най-доброто решение. Те обаче
Коментари Харесай

Халил Летифов: Резултат от промените в ЗДП трябва да е намаляването на смъртта на пътя

" Честите законови промени не постоянно са най-хубавото решение. Те обаче не са занапред. Резултат от измененията би трябвало да бъде намаляването на черната статистика - гибел на пътя и травматизъм на пътя.... И в този момент са задоволително тежки наказванията, само че по-важното е чувството за правдивост да бъде реализирано и хората да върнат доверието си в институциите ".

Това сподели пред БНР депутатът от Движение за права и свободи Халил Летифов, ръководител на транспортната комисия в Народното събрание, като разяснява:

" Има импортирани 4 импортирани законопроекта за изменение и допълнение на Закона за придвижване по пътищата, които са в Народното събрание и минаха през комисия на първо четене. Налагането на наказания, събирането на тези наказания, присъединяване на локалната власт в това и предварителната защита - това е значимото ".

Той беше безапелационен, че главно е основаването на чувство за правдивост при правосъдие след произшествия на пътя, провокирани от водачи, използвали алкохол или дрога:

" Другото е усилването на контрола и предварителната защита, тъй като ние вървим след събитията.... Важно е нарушителят да знае, че няма да му се размине глобата. Несъбирането на наложените наказания от електронните фишове, изключително тези за превишена скорост, също е огромен проблем, тъй като основава чувство за безотговорност, с което би трябвало да се борим ".

По думите на депутата ограниченията, които се подхващат, би трябвало да стартират от образованието, предварителната защита, съответно налагане на наказания, през размера на наказванията и тяхното използване.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР