Честит национален празник! В Трета книга от Държавата“ на Платон

...
Честит национален празник! В Трета книга от Държавата“ на Платон
Коментари Харесай

Андролова беснее: Връчихме държавата на пубери-митомани! Разсипия! Няма извинение за тях

Честит народен празник! В Трета книга от „ Държавата “ на Платон се разисква по какъв начин би трябвало да се сортират управници, с цел да бъде страната непокътната. „ Нали е явно, че по-старите би трябвало да ръководят, а младите да бъдат ръководени? “, се акцентира в разговорите. Логично звучи, това е някак естествено предписание и по дифолт от епохи, че опитът ръководи, а незнанието е належащо да се образова.
Е, ние връчихме страната на пубери-митомани, чиято възраст е изпреварила мозъка. Друго, което Платон акцентира с философията на античния свят, е, че тези хора, които ще са най-хубави управници, би трябвало да се следят през някакъв интервал от време, с цел да се откри дали не се самоизмамват и дали нямат податливост към принуждение. А настрана, главното и най-важно е способността да се отхвърля лъжата.
Ние виждаме по какъв начин ръководещият ни през днешния ден, освен се самоизмамва, само че стовари личната си непълнота и недостиг на кадруване, личното си неведение за човешкото, слепотата си… върху цялата нация! Незнанието му, неумението му донесе злополука за нацията. Междувременно камуфлира лимитираната си държавническа мисловност с две-три сякаш патриотични изречения и след това умерено следи все по-намаляващо удивление, само че факт – към момента заблудено удивление. „ ТРЯБВА ДА съдебна експертиза ИЗБИРА НЕПОДДАВАЩИЯТ съдебна експертиза НА ИЗМАМА! “, написа в „ Държавата “. Е, нашият, сегашният, го използваха и го употребяват толкоз сладко, че очеизвадната му манипулируемост ни провежда торнадото Политическа партия.
И няма словесно опрощение за шарлатаните, което да го оправдае. Нямаш право на такава груба неточност, щом си заел сходна позиция! Никакъв Платон няма да ни помогне на нас. Празнуваме през днешния ден Освобождението на България! Но следва всеки ден да се освобождаваме от измамници, манипулируеми държавници, от селски хитреци, от парадното незнание, което се шири на всички места и души последния въздух в сходството ни на страна. Всъщност копринковци и харвардци мощно си наподобяват. Разликата е единствено сред шкембе супа и рукола. Иначе стилът на нагона към овършаване на покрайнината е същият, нестихваща дейна пагуба.
От Facebook профила на журналистката Калина Андролова
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР