Чешкото правителство обяви, че ще въведе нови мерки за насърчаване

...
Чешкото правителство обяви, че ще въведе нови мерки за насърчаване
Коментари Харесай

Чехия въвежда нови антиковид мерки

Чешкото държавно управление разгласи, че ще вкара нови ограничения за поощряване на имунизирането против ковид след нов връх в броя на ежедневните инфекции.

От понеделник единствено на имунизираните и на тези, които са преболедували Covid през последните шест месеца, ще бъде позволен достъп до питейни заведения, заведения за хранене, хотели и други услуги. Отрицателният резултат от тест за Covid към този момент няма да е задоволителен за достъп до закрити обществени места, съобщи БГНЕС, цитирайки Агенция Франс Прес.

" Вдъхновихме се от баварския модел, чиято основа е, че единствено имунизираните или тези, които са имали Covid, могат да имат достъп до услуги, хотели и събирания ", съобщи в Twitter министър-председателят в оставка Бабиш.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Канцлерът на Германия Ангела Меркел съобщи след спешни разг...

Министърът на опазването на здравето Адам Войтех изясни, че " главната цел на тези ограничения е да стимулират хората да се имунизират ".

Правителството възнамерява изключително съвещание през днешния ден, с цел да посочи детайлностите по новите правила, които ще включват и постоянни проби за Covid в учебните заведения и на работните места за тези, които не са имунизирани.

Тази седмица в Чехия беше регистриран най-високият дневен брой нови случаи на заразяване с ковид от началото на пандемията, като във вторник бяха регистрирани 22 470 нови случая.

От началото на пандемията вирусът е умъртвил 31 769 души в страната с население от 10,7 млн. души.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР