Чешкият президент Милош Земен предупреди, че заради войната в Украйна

...
Чешкият президент Милош Земен предупреди, че заради войната в Украйна
Коментари Харесай

Милош Земен: Западът трябва да отговори твърдо, ако Путин използва ядрено оръжие

Чешкият президент Милош Земен предизвести, че поради войната в Украйна има " сериозен риск " от нуклеарен спор, съобщи ДПА.

По негово мнение Западът би трябвало да предизвести Кремъл, че в случай че там бъдат употребявани нуклеарни оръжия, ще има " деятелен боен отговор ".

" С всички последици, които това може да има ", добави през днешния ден в Прага 78-годишният политик в коридорите на среща с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани.

Двамата подписаха съглашение за задълбочаване на икономическото съдействие. Чехия се надява посредством възможни доставки на полутечен природен газ (ВПГ) от емирството да стане по-независима от съветските енергоносители. Катар е най-големият международен експортьор на ВПГ.

Междувременно стана ясно, че за тази година от Чехия е изнесено военно съоръжение за Украйна за 47 милиарда чешки крони (около 1,9 милиарда долара).

Данните разгласи чешкият министър на защитата Яна Чернохова в Прага, представена от информационната организация ЧТК. Тази сума е много над до момента известното.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР