Чешкият президент Милош Земан каза днес, че може да назначи

...
Чешкият президент Милош Земан каза днес, че може да назначи
Коментари Харесай

Милош Земан може да назначи ново правителство следващата седмица

Чешкият президент Милош Земан сподели през днешния ден, че може да назначи нов двупартиен кабинет във вторник или в сряда след осем месеца политическа неустойчивост, последвала изборите през октомври, съобщи Ройтерс.

Премиерът Андрей Бабиш, водач на центристката партия АНО, контракти коалиция с Чешката социалдемократическа партия. Възможност за сформиране на кабинет се откри в петък, откакто бе реализиран компромис със състава му, напомня Българска телеграфна агенция.

Земан сподели в изявление за в. " Блеск ", че не вижда причина да се бави назначението на държавно управление, откакто се срещне на следващия ден с претендентите за министри.

Последното затруднение за образуването му бе нежеланието на Земан да утвърди претендента на социалдемократите за външен министър Мирослав Похе, тъй като съгласно него не се опълчва задоволително твърдо на приемането на мигранти. Постът може да остане незает известно време.

Правителството има единствено 93 места в 200-местната долна камара на Народното събрание. То ще би трябвало да разчита на поддръжката на крайнолявата проруска Комунистическа партия на Чехия и Моравия, с цел да оцелее при вота на доверие, който всеки нов кабинет би трябвало да свика до месец от назначението си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР