Чешкият премиер Андрей Бабиш нарече неприемлив вчерашния огромен протест срещу

...
Чешкият премиер Андрей Бабиш нарече неприемлив вчерашния огромен протест срещу
Коментари Харесай

Чешкият премиер нарече неприемливи протестите срещу него


Чешкият министър председател Андрей Бабиш назова недопустим вчерашния голям митинг против ръководството му с присъединяване на десетки хиляди хора, излезли по улиците. Той съобщи това през днешния ден пред чешката телевизия, предад ДПА.

" Когато тези хора викат по площадите, че съм измамник, лъжец и нарушител, това е недопустимо ", сподели 64-годишният мултимилиардер, ден след най-големите политически демонстрации в Чехия от рухването на комунизма.

Главна сцена на вчерашния митинг беше Вацлавският площад в Прага, където бяха и внушителните манифестации на Нежната гражданска война през 1989 година

Според уредниците на митинга, състоял се под надслова " Милион моменти за демокрацията ", в него са взели участие 120 000 души. Полицията не оповести какъв брой съгласно нея са били протестиращите.

Бабиш, който е водач на популистката партия АНО, се зарича, че ще остане на власт, откакто се появиха изказвания, че в своите бизнес каузи нелегално се е облагодетелствал от европейските фондове.

Той е застрашен да бъде заставен да върне до 17,4 милиона евро.

Бабиш счита да изрази неодобрение от следствието пред ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Чешкият министър председател съобщи, че проверяващите са се държали по абсурден метод и са некомпетентни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР