Чешкият премиер Андрей Бабиш и пристигналият на визита в Чехия

...
Чешкият премиер Андрей Бабиш и пристигналият на визита в Чехия
Коментари Харесай

Андрей Бабиш и Доналд Туск обсъдиха в Прага стратегията за развитието на ЕС

Чешкият министър председател Андрей Бабиш и пристигналият на аудиенция в Чехия ръководител на Европейския съвет Доналд Туск разискаха през днешния ден въпроси за развиването на Европейски Съюз, планувани за разглеждане на утрешната неофициална среща на държавните и държавни ръководители на страните членки в румънския град Сибиу. Това обявиха на взаимната конференция след диалозите си Туск и Бабиш, представени от ТАСС.

"Имахме подробен продан на отзиви по вероятностите за развиването на Европейски Съюз, за идните скоро избори за Европейски парламент ", сподели Бабиш.

"Срещата на върха в Сибиу ще бъде доста значима за Европейски Съюз. Ще приказваме за проектите за развиването на Европейски Съюз. Европейският съвет ще утвърди тези проекти на срещата на върха през юни тази година ", добави той.

Както акцентира Бабиш, за Чехия предпочитани при приемането на тактиката за развиването на Европейски Съюз ще бъдат въпросите за урегулирането на миграцията, разширението на зоната на Шенгенското съглашение, развиването на общоевропейския пазар, гарантирането на сигурността, в това число енергийната сигурност на страните членки.

Туск сподели, че е предизвестил за опасността от "популизма и радикализма, които стартират да се разрастват в Европа ". Всички европейски нации носят отговорност за бъдещето на континента.

"Трябва дружно да градим (процъфтяващ) живот на Европа. Към това е ориентирана тактиката за развиването на Европейски Съюз. В Сибиу ще обсъждаме целите и провокациите, пред които е изправен Евросъюзът ", сподели Туск.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР