Чешкият премиер Андрей Бабиш Договорите с Инерком“ вече са приключени.

...
Чешкият премиер Андрей Бабиш Договорите с Инерком“ вече са приключени.
Коментари Харесай

Чешкият премиер обяви договорите с Инерком за българския бизнес на ЧЕЗ за приключени


Чешкият министър председател Андрей Бабиш

" Договорите с " Инерком “ към този момент са завършени ". Това се споделя в публично известие на чешкия министър председател Андрей Бабиш, оповестено на уеб страницата на чешкото държавно управление по отношение на договорката с българския бизнес на ЧЕЗ.

„ Българският министър-председател Бойко Борисов се обърна към мен за изясняване на позициите ни във връзка с продажбата на българските активи на „ ЧЕЗ Груп”, се споделя в известието.

" По време на нашия диалог, повторих, че заради подозренията, които се появиха във връзка с спечелилия в продажбата - „ Инерком”, бях помолен да ги разсея. Получих уверения от съвета на шефовете на ЧЕЗ, че са взети всички ограничения според закона, както във връзка с „ Инерком”, по този начин и във връзка с източниците на финансиране. Не са открити основателни аргументи, заради които договорката да не бъде подписана. Надзорният съвет на ЧЕЗ неведнъж е уверяван в същото от борда на шефовете на ЧЕЗ “, споделя Бабиш.

В изказването му е посочено още, че министър председателят Борисов е изразил угриженост за бъдещето на забележителна част от електропреносната мрежа в България. Посочил е, че информацията, с която разполага, в това число появилата се в българските и чешките медии, е засилила подозренията му по отношение на надеждността на новия притежател.

„ Българският министър председател също по този начин се интересуваше като цяло от опцията българската страна да придобие мрежата на ЧЕЗ вместо „ Инерком”. По този въпрос го насочих към управлението на компанията и подчертах обстоятелството, че договорите с „ Инерком” към този момент са приключени”, декларира Бабиш.

В четвъртък Борисов имаше среща със притежателя на „ Инерком “ Гинка Върбакова в Министерския съвет. След нея госпожата от Пазарджик разгласи, че е склонна да даде надзорен дял на страната и разгласи, че отпътува за Чехия, с цел да контракти това с управлението на ЧЕЗ.

Очаквайте подробности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР