Чешките власти разследват действията на имиграционната полиция, след като митнически

...
Чешките власти разследват действията на имиграционната полиция, след като митнически
Коментари Харесай

Задържаха 140 туристи за фалшиви Covid тестове

Чешките управляващи проверяват дейностите на имиграционната полиция, откакто митнически чиновници държаха няколко часа на летището в Прага 140 туристи по съмнение в подправени проби за ковид, съобщи ДПА.

Туристите, които през вчерашния ден пътували през летище " Вацлав Хавел ", са обвинени, че са фалшифицирали удостоверенията си за изработен тест. Затова, преди да бъдат позволени да влязат в Чехия, те били принудени да се изследват още един път.

Външният министър Якуб Кулханек разгласи следствие по случая, което ще открива дали има нередности в дейностите на служителите на реда.

Туристите, съвсем всички от които са чехи и най-вече фамилии с деца, се прибрали от отмора в Тунис с два самолета.

Според туроператорите те били тествани в Тунис от чешки доктор, според чешките стандарти, преди да се качат на полета назад към дома.

Имиграционната полиция съобщи, че превантивната мярка е била нужна, защото има многократни случаи на туристи, които идват с подправени удостоверения за изработен тест.

Това обаче е първият случай, когато не обособени пасажери, а всички пасажери на даден полет, са били принудени да си създадат нов тест, отбелязва ДПА.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР