Чешките власти разрешиха на местните велосипедисти да въртят педалите без

...
Чешките власти разрешиха на местните велосипедисти да въртят педалите без
Коментари Харесай

Чешките власти разрешиха на велосипедистите да карат почерпени

Чешките управляващи позволиха на локалните велосипедисти да въртят педалите без последици, в случай че са пили до 1 литър бира и до 200 грама вино, оповестява уеб сайтът РИА Новости.
Горната камара на чешкия парламент одобри корекция в закона за придвижването по пътищата, която разрешава на колоездачите умерена приложимост на алкохол, когато карат велосипедите си.
"Тези участници в придвижването употребяват велоалеи или третокласни пътища и могат да ръководят своето транспортно средство, в случай че алкохолното наличие в кръвта им не надвишава 0,5 промила алкохол ", се споделя в известието на пресслужбата на чешкия парламент.
Сенаторите също по този начин предложиха да бъде понижена санкцията за нарушаването на този закон 40 пъти - от 20 хиляди крони на 500, което в този момент се равнява на 20 евро.
Авторите на поправката означават, че новоприетите ограничения ще способстват за развиването на туризма във винарските региони на страната и ще оказват помощ на жителите на прилежащите страни да заобикалят неприятни произшествия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР