Чешки гражданин осъди наша фирма да му плати 460 хил.

...
Чешки гражданин осъди наша фирма да му плати 460 хил.
Коментари Харесай

Чешки гражданин осъди наша фирма за 460 хил. евро заради хакерска измама

Чешки жител осъди наша компания да му заплати 460 хиляди евро поради хакерска и финансова машинация. Окръжният съд в Благоевград осъди компанията от разложкото с. Баня да заплати сумата на И. Г. по заведено от него гражданско дело за безпричинно обогатяване.

През 2018 година чужденецът подхванал дейности по закупуването на неподвижен парцел в Кипър. Чрез прокурист сключил контракт с кипърско сдружение. Ден по-късно получил имейл от името на кипърското сдружение, в което е помолен да преведе дължимата сума за парцела от 630 000 евро по сметка в България на друга компания - тази от село Баня. На купувача му било посочено, че компанията е дъщерна на кипърската и нямало проблем преводът да бъде изработен към нея. Скоро откакто парите били преведени, на 1 ноември 2018 година, И.Г. се свързал по телефона с кипърското сдружение и схванал, че различен е проникнал в интернет пощата им и е водил кореспонденцията от тяхно име.

След като купувачът схванал, че е станал жертва на машинация се свързал с българските и кипърските управляващи. Сметката на българското сдружение в българска банка, била запорирана, като преди този момент 1/3 от преведената сума от 630 000 евро била изтеглена, по тази причина чешкият жител завел иск за остатъка от 460 000 евро.

Решението на съда е неприсъствено, ответникът не е бил открит по време на процеса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР