Чешки археолози откриха в Египет останките на древен кораб, чиято

...
Чешки археолози откриха в Египет останките на древен кораб, чиято
Коментари Харесай

Кораб на 4500 години е открит в Египет

Чешки археолози откриха в Египет останките на античен транспортен съд, чиято възраст се прави оценка най-малко на 4500 години.

Находката е направена в региона на Абу Сир, южно от Кайро, излиза наяве от известие на Министерството на античните монументи и културното завещание на Египет, с което разполага РИА Новости.

Находката е ситуирана до гробница, носеща названието „ мастаба AS 54 “, която евентуално е принадлежала на високопоставено лице или шеф от III или началото на IV династия на фараоните (около 2550 година пр.н.е.).

 yahoo.com yahoo.com

Корабът, който може да е употребен за погребения, е бил открит през 2015 година при почистване на територията към античната гробница.

До момента учените са съумели да изчистят някои елементи от 18-метрвия дървен транспортен съд, открити са и фрагменти от канати, които са свързвали неговите елементи.

Мистерията на абидоските лодки

По данни на египетското министерство находката на чешките археолози ще разреши доста да се разширят познанията на учените за живота в Древен Египет в епохата на Древното царство.

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР