Чешката полиция поиска от парламента на страната да отнеме имунитета

...
Чешката полиция поиска от парламента на страната да отнеме имунитета
Коментари Харесай

Чешката полиция поиска бъдещият премиер Бабиш да бъде лишен от депутатски имунитет

Чешката полиция изиска от Народното събрание на страната да отнеме имунитета на посочения за предстоящ министър председател на страната Андрей Бабиш , което ще разреши да бъде съден за финансови злоупотреби, осведоми Ройтерс.

Официално против милиардера са повдигнати обвинявания за машинация по случай, обвързван с евросубсидия за 2 милиона евро от преди десетилетие. Бабиш неведнъж отхвърля обвиняванията, пояснявайки, че следствието е скрит план на враговете му, които не желаят да поеме властта в Чехия.

 Евроскептиците АНО печелят изборите в Чехия
Евроскептиците АНО печелят изборите в Чехия

Наказателен избор на гласоподавателите

Случаят е обвързван с обвинявания, че Бабиш е скрил преди десетилетие, че има конферентния център Capi hnizdo, с цел да получи финансиране от Европейски Съюз, защото средствата са били предопределени за дребен бизнес.

Той е нямало да получи парите, в случай че е съобщил истината, защото конгломератът му Agrofert е един от най-големите в Чехия. Бабиш твърди, че центърът е бил благосъстоятелност на негови родственици, когато дотацията е получена.

 Повдигнаха обвинявания против посочения за предстоящ министър председател на Чехия
Повдигнаха обвинявания против посочения за предстоящ министър председател на Чехия

Получих решение за начало на наказателно произвеждане

Преди парламентарните избори през октомври депутатите лишиха имунитета на Бабиш, само че след последвалото му преизбиране той още веднъж има имунитет.

Чешкият президент Милош Земан връчи мандат на милиардера да сформира държавно управление, само че съгласно Ройтерс обвиняванията понижават възможностите. Почти всички други 8 партии в долната камара на Народното събрание оповестиха, че няма да работят с него поради обвиняванията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР