Чешката армия ще изпрати 400 военнослужещи на помощ на болниците,

...
Чешката армия ще изпрати 400 военнослужещи на помощ на болниците,
Коментари Харесай

Чешката армия изпраща 400 военнослужещи в помощ на болниците

Чешката войска ще изпрати 400 военнослужещи на помощ на лечебните заведения, които не се оправят с потока от заболели от ковид. Това заяви министърът на защитата на републиката Любомир Метнар, представен от EA Daily. 

По думите му, на 9 ноември държавното управление ще обмисли увеличение на броя от 360 на 900 на военнослужещите, които могат да бъдат изпратени в лечебни заведения и обществени институции. От тях 400 души ще бъдат разпределени за подкрепяне на претрупания болничен личен състав. Чешки бойци оказват помощ от няколко седмици в домове за възрастни хора и други обществени институции. 

Чешката република е една от най-тежко засегнатите от втората вълна на ковид страни, като в Европейски Съюз отстъпва единствено на Белгия. На 5 ноември в страната са открити 13 231 случая на зараза, до момента в който предния ден са регистрирани над 15,7 хиляди пациенти - максимумът за целия интервал на наблюдаване. Общо 391 945 души с Covid-19 разпознати в Чешката република, от които 214 272 са се възстановили, 4330 са умряли.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР