Чесън - този ароматен зеленчук може не само да стимулира

...
Чесън - този ароматен зеленчук може не само да стимулира
Коментари Харесай

Трикът, с който белим чесън за секунди

Чесън - този благоуханен зарзават може освен да подтиква имунитета ни, само че и да промени радикално доста блюда, нормално към положително. Има обаче един безконечен въпрос, който съпътства използването на чесън - по какъв начин да го обелим най-бързо и най-ефективно .
 Снимка 489471

Веднага се консултираме с един от обичаните ни кулинарни уеб сайтове The Kitchn. Те са създали в детайли " проучване " на няколко метода и споделят кой съгласно тях е най-хубавият. Както и кои се оказват не изключително удачни.

На дъното на класацията е трикът с врялата вода - пускаме скилидките във вряща вода за към минута, след което те би трябвало да се обелят вълшебен. Последван е от мъчителното белене с нож .
 Снимка 432479

Методът с слагането на скилидките сред две железни купи , които работят като шейкър, както и използването на същински шейкър се оказват по-успешни. Нашият желан способ - притискането на скилидката с необятната страна на ножа , също е сполучлив, само че в случай че ни би трябвало цяла скилидка, не е подобаващ.
 Снимка 489470

Фаворитът на The Kitchn е използването на микровълнова печка - скилидките се оставят за минималните 20 секунди и по-късно се белят като на магия.
 Чесънът, потребните му свойства, вирусите и по какъв начин да го консумираме вярно
Как да ядем чесън

Кога би трябвало да сме изключително внимателни
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР