Чесън при болка в ухото, високо кръвно налягане и херпес

...
Чесън при болка в ухото, високо кръвно налягане и херпес
Коментари Харесай

Чесън при болка в ухото, високо кръвно налягане и херпес

Чесън при болежка в ухото, високо кръвно налягане и херпес

Нашите майки и баби доста добре са знаели, че няма по-добро от естественото средство, а чесънът е прочут на всички като знамение в националната медицина.

Ето някои доста потребни препоръки, които са практични и ефикасни:

Чесънът понижава болката в ухото и главоболието

Болката в ухото е доста неприятно събитие, само че благодарение на една скилидка чесън можете да се отървете от нея за доста малко време. Ето по какъв начин:

Просто поставете в ухото си една чиста скилидка чесън, като обърнете внимание на размера и не натискате прекомерно доста, с цел да може да я отстраните елементарно по-късно.

Болката и възпалението ще преминат за къс интервал от време и ще почувствате приятна топлота, която се популяризира в ухото ви. С този лек минава и главоболието!

Повторете процедурата преди лягане и, в случай че е допустимо, оставете да работи за през нощта. На сутринта ще бъдете като нови.

Чесънът понижава високата телесна температура
Това е идеално средство за деца. Ако детето ви има висока температура, нарежете скилидка и я потопете в ябълков оцет.

След това натопете краката на детето си в оцета. Това сигурно работи при настинки. При висока температура, в резултат на бактериална зараза, не забравяйте да потърсите лекарска помощ.

Излекувайте кашлица с чесън
Сокът от чесън е доста сполучлив, когато става въпрос за кашлица, а сиропът се подготвя по следната рецепта:

Необходими съставки:
1 глава чесън
2-3 супени лъжици домакински мед

Приготвяне:
Изберете хубава глава чесън със междинен размер. Обелете скилидките и ги нарежете. Сложете ги в по-дълбок съд и залейте с меда. Покрийте съда с лист хартия или фолио и оставете да престои една нощ при стайна температура. На идната заран прецедете сместа през марля, сгъната на 2. Това е дозата за един ден.

Консумирайте на всеки два часа и по-често. Със сигурност, за малко време ще почувствате облекчение и скоро ще започнете да изхвърляте слузта.

Лек при висок холестерол с чесън, мед и ябълков оцет:

Необходими съставки:
1 чаша ябълков оцет
1 чаша мед
8 скилидки

Приготвяне:
Разбийте сместа в блендер за към 60 секунди. След това я сложете в стъклен съд. Оставете да престои в хладилника в продължение на 5 дни. Дозата е две супени лъжици в чаша вода или портокалов сок преди закуска.

Нивото на нездравословния холестерол понижава доста при хората, които са консумирали тази магическа напитка.

Лек за херпес
Чесънът е естествено антивирусно средство и с негова помощ можете елементарно да излекувате херпес. Смелете 2 скилидки чесън и ги разбъркайте с 1 супена лъжица сметана, 1 супена лъжица брашно и 1 супена лъжица мед.

Ще получите страховит домакински мас за херпеси, с който би трябвало да се мажете няколко пъти дневно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР