Чесън - Неговите антивирусни и антибактериални свойства са известни от

...
Чесън - Неговите антивирусни и антибактериални свойства са известни от
Коментари Харесай

Има ли опасност за здравето ни, ако хапваме чесън всеки ден?

Чесън - Неговите антивирусни и антибактериални свойства са известни от доста дълго време. Той е най-мощния натурален антибиотик.

Чесънът съдържа вещество, наречено алин, което е натурален антибиотик. В резултат на мелене или нарязване, алинът се трансформира в алицин, който за жалост бързо губи силата си, откакто е подложен на термична обработка. Следователно суровият чесън е най-полезен за нашето здраве.

Алин (алицин) се бори с грам-положителни и грам-отрицателни бактерии, има мощно антисептично деяние. Той предотвратява образуването и по-нататъшното разпространяване на бактерии. Предимството на чесъна пред изкуствените антибиотици е, че убива нездравословните бактерии, до момента в който фармацевтичните препарати се отърват както от нездравословните, по този начин и от потребните микроорганизми, като по този метод нарушават нашата микрофлора.

Колко чесън дневно можете да ядете?

Въпреки неуспоримите обстоятелства, че е доста потребен за здравето, никога не би трябвало да се прекалява с потреблението на чесън. Разказваме за какво!

На ден, без да навредите на здравето си, можете да ядете 2 - 5 г недопечен чесън, т.е. 1 до 3 скилидки. Превишаването на тази сума може да докара до отрицателни последствия, като да вземем за пример:

- диария,

- гадене

- главоболие,

- стомашни болки

- нараснала телесна температура.

Яденето на повече от осем сурови скилидки чесън дневно може даже да докара до вътрешен кръвоизлив.

Какво друго би трябвало да запомните?

- Чесънът не би трябвало да се яде на празен корем, тъй като нервира стомашната лигавица и когато се употребява всекидневно, може даже да докара до развиване на стомашни язви.

- Не консумирайте чесън вечер преди лягане, защото има мощен диуретичен резултат.

- Освен това чесънът подтиква нервната система, тъй че може да имате проблеми със заспиването.

- Ако имате или сте имали проблеми с черния дроб, бъбреците, стомаха, червата или хемороиди, свръхактивна щитовидна жлеза, постоянно кървене или епилепсия, не се предлага консумация на недопечен чесън.

Както сами може да се убедите, при цялата си полза, чесънът може да навреди на организма, съгласно специалистите. Ако сте склонни към киселини, ограничете приема на чесън или го премахнете напълно. Факт е, че имаме низък сфинктер на хранопровода, който предотвратява навлизането на стомашната киселина в хранопровода. Чесънът може да отслаби този мускул и да възвърне киселината.

Чесънът съдържа въглехидрати, наречени фруктани. Те се срещат и в пшеница, ръж, лук, аспержи, грейпфрут, любеница, черен фасул и кашу. Американски учени са открили, че непоносимостта към глутен постоянно се бърка с нетърпимост към фруктан, защото признаците са доста сходни. И това е главната причина за отичане на корема, болки в стомаха, конвулсии и непотребни газове. Въпреки това няма да има затруднения, в случай че чесънът е термично обработен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР