Червеният пуловер изглежда сякаш е купен вчера – но са

...
Червеният пуловер изглежда сякаш е купен вчера – но са
Коментари Харесай

През 1807 г. кораб е заловен от британския флот, екипажът е затворен, а товарът е взет. Архивистите току-що отвориха пакетите.

Червеният пуловер наподобява като че ли е платен през вчерашния ден – само че са минали повече от 200 години, откогато ръчно направеният подарък е видял бял свят.

Архивисти отвориха пратки от товарния транспортен съд Anne-Marie, който беше хванат от английския флот по време на Втората борба при Копенхаген, в четвъртък в Националния списък на Обединеното кралство. Заедно с пуловера архивистите отвориха пратки, съдържащи образци от тъкани, чорапи, сребърни монети и други предмети от обсадения транспортен съд.

Но никой не беше толкоз неповторим, колкото оживелият пуловер, споделиха архивистите: „ Това е необичаен образец за колет, оживял в Наградните бумаги, които постоянно съдържат писма, изпращани на кораби за доставка по море “, сподели доктор Аманда Беван от Националния списък.

се споделя в изказване на Националния списък. То беше съпроводено от писмо от Winther до годеника на господин P Ladsen в Копенхаген, в което се споделяше: „ Жена ми изпраща своите поздрави, благодаря ви за пудинг ориза. Тя изпраща този пуловер на вашия избраник и се надява...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР