Червената боровинка е едно от полезните растения, справящи се и

...
Червената боровинка е едно от полезните растения, справящи се и
Коментари Харесай

Лечебни свойства на червена боровинка

Червената боровинка е едно от потребните растения, справящи се и предпазващи от редица заболявания, които ще изброим: стареене и неврологични болести, рак, възпаления, диабет, бактериални инфекции, болести на сърдечно-съдовата и на отделителната система и зъбна плака. В допълнение, алената боровинка обезпечава редица нужни за организма витамини.

Малък на размер червен плод, тъкмо като черешите и гроздето, само че за разлика от размера си, изгодите му за човешкото тяло са големи. Благодарение на множеството от проучвания, през днешния ден знаем, че алената боровинка съдържа витамин C и калций.

Червената боровинка съдържа антиоксиданти, които оказват помощ за попречване на болести като рак и сърдечно-съдови болести. Червената боровинка е един от плодовете с най-високо наличие на антиоксиданти. За него знаем още, че защищава клетките на организма от увеличение на равнищата на холестерола в кръвта, усъвършенства кръвообращението, понижава възпаленията и предотвратява задръстване на артериите.

Вкусният плод намира приложение и в стомашната област, като стартира от устната празнина: Тъй като предотвратява разпространяването на бактерии, алената боровинка оказва помощ за оправянето със зъбната плака и запазването на безупречна хигиена в устната празнина. Помага при стомашни язви.

Девет от 10 дами получават зараза на пикочните пътища най-малко един път в живота си. На помощ още веднъж идва алената боровинка, с помощта на която бактериите стопират своето разпространяване и размножаването си по тези пътища.

Всичко това сочи едно – природата е здраве. Можем да стартираме да се възползваме от нея с честото приемане на извънредно потребните, а в това време изцяло безвредни, алое, грозде и алена боровинка. /dama.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР