Червен бряг. Министърът на околната среда и водите Нено Димов

...
Червен бряг. Министърът на околната среда и водите Нено Димов
Коментари Харесай

Министър Нено Димов и изпълняващият длъжността кмет на община Червен бряг Вергиния Василева подписаха договор за укрепване на свлачища

Червен бряг. Министърът на околната среда и водите Нено Димов и изпълняващият длъжността кмет на община Червен бряг Вергиния Василева подписаха контракт за подсилване на свлачища. Това оповестиха от Министерство на околната среда и водите . С осъществяването на плана ще се предотвратят свлачищни процеси и ще се увеличи отбраната на живота и здравето за над 50 000 души.
Дейностите включват създаване на укрепителни уреди за свлачища, които съставляват сериозен риск за популацията в жилищните здания в квартали 41, 43 и 44 по проекта на град Червен бряг. Голяма част от постройките там попадат в обсега на остарялото периодично-активно свлачище №14.8050.01 и са със обилни градивни нарушавания в резултат на свлачищните процеси.
В свлачищния регион съществува заплаха от спиране на платното на сектор от републикански път ІІІ-3006, което заплашва и живота на преминаващите. По плана ще бъдат изпълнени геозащитни и укрепителни ограничения посредством създаване на дренажни укрепителни и отводнителни ребра, преминаващи през цялото свлачищно тяло, както и силови структури, ситуирани над и под пътя. Предвижда се създаване на Контролно-измервателна система в допълнение на съществуващия мониторинг за свлачища №PVN37.80501.01.01 и № PVN37.80501.01.02.
Общият размер на инвестицията е 9 097 095 лева Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ обезпечава 9 061 335 лева Срокът за осъществяване на плана е 24 месеца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР