Черупките от яйца са биоразградим продукт, който съдържа голямо количество

...
Черупките от яйца са биоразградим продукт, който съдържа голямо количество
Коментари Харесай

Вече слагам черупки от яйца в почвата и няма следа от вредители

Черупките от яйца са биоразградим артикул, който съдържа огромно количество минерали и микроелементи. Освен като тор, можете да употребявате черупките и като натурален пестицид.  В идващите редове ще ви срещнем с някои от главните приложения на черупките, за които даже може да не сте се сетили.

Полезни са за приложение в градината

Те могат да ви оказват помощ да увеличите плодородието на почвата. Също по този начин, оказват помощ развиването и растежа на растенията. Ускоряват покълването на семената и форсират растежа им. Можете да ги употребявате като мулч, както и да гоните някои упорити вредители, като поповите свине.
 Запазете яйчените черупки за тези хитрини! Запазете яйчените черупки за тези хитрини!
Яйцата са обичана част от ежедневната ни диета и ние знаем за всичките им потребни свойства. Но не знаем нещо друго за тях, което постоя...

Кои растения можете да поддържате с яйчени черупки?

Сигурно към този момент се чудите кои растения можете да поддържате с яйчени черупки. Сред тях са иглолистни растения, касис, малини, грозде, плодни дръвчета, разнообразни зеленчуци и обичаните на всички пъпеш и любеница. Благодарение на яйчените черупки, този тип растения ще бъдат в същинско обилие в градината ви.

Кои са преимуществата на яйчените черупки?

Първото и едно от главните преимущества на яйчените черупки е, че те са налични на всички места и когато и да е. Приготвят се бързо и елементарно на тор. На процедура яйчените черупки са изцяло безвъзмездни, те по този начин или другояче се изхвърлят.  Торът то тях е натурален и изцяло безопасен за нас и околната среда.

За какво можете да употребявате яйчените черупки?

Вече засегнахме някои от главните приложения на яйчените черупки, само че ето и защо друго можете да ги употребявате:
Тор – разпръснете 2 шепи от тях върху един квадратен метър в есенния интервал или по време на сеене. Хубаво е да сте ги смели във тип на брашно, защото по този начин по-бързо и по-лесно ще се усвоят от почвата. Кисела почва – множеството растения обичат неутрална или леко кисела почва. Ако тя е с доста киселина, можете да внесете баланс с яйчените черупки. Мулчиране – черупките защищават от засушаване, защото задържат добре влагата, само че в това време и пропущат задоволително въздух. Насищат почвата с потребни субстанции и не дават късмет на плевелите да поникнат. Ускоряване и поникване на семената – калцият задейства семената и те покълват по-бързо. Именно това съдържат черупките от яйца. Борба с вредители – черупките от яйцата могат да бъдат доста потребни и тук. Натрошете едри части към растенията. Това затруднява напредването на вредителите и на процедура те се отхвърлят от задачата. Това е доста по-добро решение, в сравнение с  да пръскате с разнообразни препарати, чийто генезис не е явен. За котки – в случай че съседските котки обичат градината ви, то натрошете черупки. Те мигновено ще избягат от нея и няма да се сетят да я посетят още веднъж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР