Черноморец 1919“ е не само логичният, а и законният заместник

...
Черноморец 1919“ е не само логичният, а и законният заместник
Коментари Харесай

Цъка бомба, която може да взриви българския футбол! Ще прецака ли БФС Бургас, за да угоди на Коко Динев?


„ Черноморец 1919 “ е освен разумният, а и законният заместител на отказалия се от Втора лига ОФК „ Несебър “

 

До края на днешния ден ще стане ясно дали ФК „ Черноморец 1919 “ ще бъде позволен до професионалния футбол. Отборът приключи на второ място в Югоизточната „ В “ група през последния сезон, само че рано тази заран спечелилият дивизията – ОФК „ Несебър “ разгласи, че се отхвърля от промоцията.

Мнозина, напълно разумно, сметнаха, че това е победа за бургаския футбол, тъй като градът още веднъж ще има представител във Втора лига. Явно и в управлението на бургаския клуб са имали информация, че „ Несебър “ ще се отдръпна, тъй като в края на предходната седмица с нарочна декларация оповестиха, че са подготвени да вземат участие в „ Б “ група.

Ден след декларираното предпочитание на ФК „ Черноморец 1919 “ обаче идентична декларация пусна и втория на Югозапад – „ Вихрен “ (Сандански), а притежателят им Коко Динев явно не си губи времето и употребява всичките си контакти във футболния съюз, с цел да вкарат тима му във Втора лига.

Не единствено логиката, а и Правилникът на Българския футболен съюз (БФС) обаче сочи едно – че „ Черноморец 1919 “ би трябвало да получи промоцият а. В стратегическия документ за ръководство на футболната централа изрично е написано, че заместването на отказал се тим става на районен принцип. Правилото бе приложено през предходната година, когато ФК „ Царско село “ бе разформирован, а на тяхно място в „ Б “ група влезе „ Витоша “ Бистрица, а не „ Саяна “ Хасково, които също имаха предпочитание.

Дали в този момент БФС ще пренебрегне личния си устав, с цел да угоди на Коко Динев – ще разберем до часове. 

Истината е, че за пръв път от години се вижда светлина в тунела на бургаския футбол . ФК „ Черноморец 1919 “ постъпателно се построи като клуб, обезпечи си солидно финансиране, снабди се и със лична база, в която има проекти да влага милиони. Отборът не „ виси “ на прехрана на Общината, а разчита на спонсори.

По информация на Флагман.бг, в случай че бъдат позволени до присъединяване във Втора лига, „ Черноморец 1919 “ ще ангажират за треньор едно от известните имена в българския футбол. Ще стегнат и здрава селекция, с която да са фактор в групата, а за какво не и да мечтаят за нещо по-сериозно.

Новината от последните дни е, че се водят договаряния с Митко Събев за наем на ст. „ ЕФбет Арена “ (бивш „ Лазур “), с цел да може клубът да играе формалните си срещи на добре квалифицирано спортно оборудване.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР